30 Ağustos kutlamalarına İçişleri Bakanlığı'nca "koronavirs salgını" gerekçe gösterilerek yasaklama getirilirken, yaklaşık bir aydır hazırlıkları süren Malazgirt Zaferi’nin Ahlat’taki kutlamalarına Erdoğan ve Bahçeli başta olmak üzere binlerce kişi katılacak.

Bitlis’in Ahlat ile Muş’un Malazgirt ilçelerinde, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümü etkinlikleri törenlerle kutlanıyor. İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilde yayımladığı genelge ile yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri ise pandemi gerekçe gösterilerek iptal edildi.

MALAZGİRT KUTLAMASINA ERDOĞAN VE BAHÇELİ DE KATILACAK

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, 30 Ağustos kutlamalarına yasaklama getirilirken, yaklaşık bir aydır hazırlıkları süren Malazgirt Zaferi’nin Ahlat’taki kutlamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere binlerce kişi katılacak.

YAZLIK SARAY AÇILIŞI DA YAPILACAK

Ahlat’ta Van Gölü’nün yanı başında Devlet Bahçeli’nin önerisiyle kendisine maliyetinin yaklaşık 125 milyon TL olduğu belirtilen yazlık saray da inşa ettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sarayın açılışını da bugün gerçekleştirecek.

"30 AĞUSTOS ZAFERİ ÖNEMSENMİYOR"

CHP Ahlat İlçe Başkanı Rafet Subaşı, Malazgirt kutlamaları için ilçenin hemen her yerine üzerinde Erdoğan ve Bahçeli’nin fotoğraflarının yer aldığı pankartların asıldığını ancak yaklaşan 30 Ağustos Zaferi’nin önemsenmediğini söyledi. “30 Ağustos’un da kutlanmasını istiyoruz” diyen Subaşı, “Belediye anons yaparak insanları kutlamalara çağırıyor. Görev veriyor. Binlerce kişinin geleceği kutlamalar tedbir alınıp yapılabiliyorsa, 30 Ağustos da kutlanabilir demektir. Ayrıca bu kadar insan maskesini kuralına uygun takıyor, sosyal mesafeye uygun hareket ediyor zannetmeyin."

"İLÇEDE BİR ATATÜRK FOTOĞRAFI BİLE YOK"

"Özellikle çevre illerden bir akın var. Malazgirt kutlamaları pandemi sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli geliyor diye şölen havasında yapılıyor ama 30 Ağustos’a bu önem verilmiyor. İlçede bir Atatürk fotoğrafı yok” dedi. Erdoğan’ın yüksek bedelle yapılan yazlık sarayına yönelik ise Subaşı, “Buradaki insanlar aş, ekmek peşinde. Hepimiz ekonomik krizin içinde kalmışız. Yanı başımızda milyonların harcandığı bir saray var” diye konuştu.