Türkiye'nin bağımsızlığına giden yolda büyük öneme sahip olan Büyük Taarruz'un sonuçlandığı tarih olan 30 Ağustos'un 98. yıl dönümü ülke genelinde kutlanıyor.

Büyük Taarruz'un yıl dönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı, resmi törenlerle kutlanmaya başlandı.

İLK RESMİ TÖREN TAKSİM'DE

Sabah saatlerinde İstanbul’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndaki 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni yapıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu törene katıldı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi.

ANITKABİR'DE 'ERDOĞAN' TEZAHÜRATLAR

İkinci resmi tören Mustafa Kemal Atatürk'ün kabri Anıtkabir'de yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın yanı sıra kuvvet komutanları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Tören bitişinde Anıtkabir'de "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atılması ise sosyal medyada tepki topladı.

İZMİR'DE TUNÇ SOYER'İN ÜSTÜ AÇIK OTÜBÜSÜNE İZİN VERİLMEDİ

İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı için yapılacak olan Zafer Turu'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in üstü açık otobüsüne izin verilmedi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Soyer, " Bisikletimle kortejin önündeyim. İzmir Marşı'yla geliyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU: LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIYACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel videolu bir mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu videoda, "Güzel cumhuriyetimizi layık olduğu yere taşıyacağız ve demokrasiyle taçlandıracağız" dedi.

AKŞENER: ATATÜRK'Ü UNUTTURAMAZLAR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yayınladığı sosyal medya mesajı ile 30 Ağustos'u kutladı. Akşener, "Vatanımıza ve özgürlüğümüze göz dikenlere karşı verilen o büyük mücadeleyi ve o mücadelenin mimarı mavi gözlü bozkurtumuzu unutturmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek. #30AğustosZaferBayramımız kutlu olsun! Ne Mutlu Türküm diyene!" dedi.

TRT SPİKERİ SICAKTAN BAYILDI

TRT Spikeri Nilgün Balkaç, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 30 Ağustos programına dair bilgi verirken aşırı sıcak nedeniyle baygınlık geçirdi.