Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 3 yıl önce 5 milyon TL'ye mal olan Gaziantep Hükümet Konağı’nın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağını söylerken CHP'li Hasan Şencan da yıkılan binanın yerine millet bahçesi yapılacağını iddia etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ile birlikte şehirde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını ve çevre projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, TOKİ başkanlığında, büyükşehir belediyesi ile 2 bin rezerv konut üreteceklerini açıklarken, Gaziantep Millet Bahçesi’ni de valilik binasının bulunduğu alana yeşil yollarla bağlayarak yaklaşık 120 bin metrekare büyüklüğünde bir yeşil alanı Gaziantep’e 'kazandıracaklarını' söyledi.

MİLLET BAHÇESİ İDDİASI

Proje kapsamında valilik binasının millet bahçesine bağlanıp yıkılacağını savunan Gaziantep Şahinbey Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan ise valilik binasına yaklaşık üç yıl önce 5 milyon TL’lik bir tadilat harcaması yapıldığını ifade ederek “1984 yılında açılarak proje yarışmasıyla mimarisi belirlenen, ödüllü bina olan Gaziantep Hükümet Konağı yıkılıyor. Bu şehrin insanlarına, STK’larına sorulmadan tek adam zihniyeti ile alınan bu karar kabul edilemez. Bu şehrin tarihine, dokusuna, yapısına, simgesine dokunmayın, yeter artık. Aldığınız kararlar bu şehrin insanını ilgilendiriyor, siz bu binaya çirkin diyorsunuz ama yaptığınız ucube binalar ortada. Dünyanın en eski şehri olan Gaziantep yaşayan bir şehir olmalı” dedi.