Şanlıurfa, Siirt, Malatya, Kahramanmaraş, Düzce ve Yalova’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle 65 yaş üzeri yurttaşlar için kısıtlamalar getirildi.

Şanlıurfa, Siirt, Malatya, Maraş, Düzce ve Yalova’da Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 65 yaş üzeri yurttaşlar için yeni düzenlemeler getirildi. Şanlıurfa’da 65 yaş üstündekilerin saat 06.00-10.00 ve 16.00-18.00 arası sokağa çıkmaları kısıtlandı. Yine 65 yaş üstü kişilerin (gelin ve damadın 1. derece yakınları hariç) düğün, nişan, nikah, mevlit yemekleri gibi etkinliklere katılmasının yasaklanmasına, sokak düğünlerinin 2 saat ile sınırlı tutulmasına karar verildi. Ayrıca işçi, öğrenci ve memur servis araçlarında kurallara uyulmaması halinde, birinci ihlalde uyarılmasına, ikinci ihlalde idari para cezası, üçüncü ihlalde ise servis aracının 5 gün süre ile bağlanmasına karar verildi.

SİİRT'TE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Siirt’te de 65 yaş ve üzeri yurttaşların saat 17.00-24.00 saatleri arasında dışarı çıkmaları yasaklandı. Covid-19 ile mücadele konusunda şehrin içinde bulunan belediyeye ait billboardların etkin kullanılmasına, Covid-19 ile mücadele konusunda ilde bulunan tüm kamu personelinin, göreve çağrılacak şekilde hazır bulunmasına karar verildi.

MALATYA'DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Malatya’da ise 65 yaş ve üstündeki yurttaşların 10.00 ila 17.00 saatleri dışında sokağa çıkmaları kısıtlandı. Ayrıca 65 yaş ve üzeri yurttaşların, hastalığın bulaşma riskini artıran düğün, nişan gibi toplu organizasyonlara katılımlarının da 15 Ağustos itibarıyla yasaklanmasına, gelin ve damadın “anne, baba, anneanne ve babaanne” durumunda olanların yasaklamadan muaf tutulmasına karar verildi. KAHRAMANMARAŞ'TA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI Kahramanmaraş’ta Covid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş üstündekilerin toplu taşıma araçlarını kullanımı ve pazara gidiş saatleri kısıtlandı. Salgınla mücadelede risk grubundaki 65 yaş üstü yurttaşların, bulaş riskinin arttığı sabah 07.00-10.00 saatleri ile akşam 17.00-20.00 saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmalarının ve akşam 17.00’den sonra sebze, meyve pazarlarına girişleri kısıtlandı.

DÜZCE'DE DÜĞÜN YASAĞI

Düzce’de gelin ve damadın, birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş üstü kişilerin düğünlere katılması yasaklandı. Ayrıca salgının kalabalık ortamlardaki hızlı yayılımı göz önünde bulundurularak köylerde ve sokaklarda yapılan düğün, nişan, sünnet düğünü gibi etkinlikler aynı gün içerisinde 11.00 ila 23.00 arasında en fazla 3 saatten, 2.5 saate düşürüldü.

YEMEK İKRAMLARINA DA YASAK GELDİ

Bu aktivitelerde ve etkinliklerde dağıtılacak yemek ve ikramlar ise sosyal mesafe korunarak yapılacak ve servisler Sağlık Bakanlığı salgın yönetim ve çalışma rehberine uygun şekilde yapılacak. Ayrıca mevlit ve defin işlemleri sonrasında yapılacak olan yemek ikramları faaliyetler de yasaklandı.

PARA CEZASI VERİLECEK

Yine kentte gelin ve damadın birinci ve ikinci derecede yakınları (amca, dayı, teyze ve halaları hariç) 65 yaş üstü kişiler düğünlere katılması yasaklandı. Düğün salonlarında birinci ve ikinci derecede akraba olmayan 65 yaş üstü kişi tespit edilirse Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 lira idari para cezası kesilecek.

YALOVA'DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Yalova’da da 65 yaş üzeri yurttaşların 09.00-21.00 saatleri dışında sokağa çıkmaları yasaklandı.