Sözcü yazarı Aytunç Erkin, MASAK Başkanı Hayrettin Kurt'un firari 63 FETÖ'cünün, 15 Temmuz 2016'dan bu yana kamudan emekli maaşı aldığına yönelik açıklamalarını köşesine taşıdı. Erkin, CHP'li Yüksel Kılınç'ın konuyla ilgili soru önergesi hazırladığını belirtti ve yazısında Kılınç'ın "Bu da acaba bazı örgüt üyeleri korundu, kollandı, bir kısmının üzerine gidilmedi mi sorusunu akla getiriyor!" değerlendirmesine yer verdi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Sabah yazarı Dilek Güngör'ün "FETÖ'cülerin kaynağı kurutuluyor…" başlıklı yazısında MASAK Başkanı Hayrettin Kurt'un firari 63 FETÖ'cünün, 15 Temmuz 2016'dan bu yana kamudan emekli maaşı aldığına yönelik açıklamalarını ve CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Kılınç'ın söz konusu olayı Meclis gündemine taşımasını yazdı. "MASAK Başkanı, firari 63 FETÖ'cünün, 15 Temmuz 2016'dan bu yana kamudan emekli maaşı aldığını söyledi" diyen Erkin, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Kılınç'ın Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'a konuyla ilgili sorduğu soruları köşesine taşıdı.

"63 ÖRGÜT ÜYESİNE NE KADAR ÖDEME YAPILDI?"

Erkin, CHP'li Kılınç'ın Albayrak'a "63 örgüt üyesine, kendileri ya da vekalet verdikleri şahıslar üzerinden 15 Temmuz 2016 ila 31 Temmuz 2020 tarihleri arasında emeklilik maaşı ve ikramiyesi şeklinde ne kadar ödeme yapılmıştır?" sorusunu yönelttiğini belirterek, yazısında şu bilgilere yer verdi: "Tarih 24 Temmuz 2020… Sabah yazarı Dilek Güngör'ün yazısının başlığı 'FETÖ'cülerin kaynağı kurutuluyor…' Güngör'ün çarpıcı yazısında özetle şöyle denildi: Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Hayrettin Kurt, kamuoyuna yansıyan açıklamalarında FETÖ üyelerinin finansal sistemdeki izlerinin yakından takip edildiğini, firari 63 FETÖ mensubunun finansal işlemleri hakkında erteleme kararı verilerek bu kişilere yapılan kamu ödemelerinin (emekli maaşı ve ikramiyesi) önüne geçildiğini açıkladı. Listeler üzerinden detaylı bir analiz çalışması yapıldığını belirten MASAK Başkanı Kurt şu bilgileri verdi: 'İlgili mevzuat kapsamında kamudan ödeme aldığı tespit edilen ve aralarında Coşgun Çakar (eski EGM İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı), Mehmet Mükerrem Arı (Darbe girişimi sırasında NATO görevinde bulunan kurmay albay), Sadık Gök (Eski Abuja askeri ataşesi kurmay albay), Orhan Keskin (Mısır imamı), Halil Hardal (Moritanya imamı), Süleyman Gülez (örgütün kasası Mustafa Özcan'ın sağ kolu ve ana muhasebecisi) gibi FETÖ'nün önde gelen isimlerinin de bulunduğu 63 kişinin finansal işlemleri hakkında erteleme kararı verilerek bu kişilere yapılan kamu ödemelerinin (emekli maaşı/ ikramiyesi) kullanılmasının önüne geçildi.' Yani… 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminden bugüne kadar FETÖ'cüler kamudan maaş almaya devam etmiş…

"BAZI ÖRGÜT ÜYELERİ KORUNDU VE KOLLANDI MI?"

Bu yazının ardından İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Güvenlik-İstihbarat Komisyonu CHP Sözcüsü Yüksel Mansur Kılınç'ın soru önergesi hazırladığını öğrendim. Kılınç'a neden bir soru önergesi hazırladığını sordum… Kılınç şu bilgileri verdi: 'MASAK mali suçlarla mücadele ediyor asli görevi bu. Diğer bir asli görevi de terörün finansmanını engellemek. MASAK da Berat Albayrak'ın yönettiği Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı… Bugün ekonomi nasıl yönetilemiyorsa MASAK da yönetilemiyor. MASAK Başkanı Hayrettin Kurt'un ifadeleriyle, darbe girişiminde bulunmuş, 63 FETÖ mensubunun finansal işlemlerinin devam ettiğini görüyoruz. Darbe girişimi olmuş, 4 yıldır bu darbecilere emekli maaşları ve ikramiyeleri veriliyor. Şu önemli: Son günlerde FETÖ'yle, AKP'li bazı yetkililerin yumuşak dilli mesajlar verdiğini görüyoruz. Bu da acaba bazı örgüt üyeleri korundu, kollandı, bir kısmının üzerine gidilmedi mi sorusunu akla getiriyor!

"FETÖ'YE MORAL VERİYORLAR"

CHP'li Kılınç'ın son cümleleri manidar: 'Örgütün devletin içindeki yapılanması hâlâ sürüyor ve buna bilinçli bir şekilde göz yumuluyor. Örgütle mücadelede samimi olsalar FETÖ'ye karşı mücadele eden gazeteci arkadaşlarımızla ilgili tutuklamalar, isimsiz ihbar mektupları olur mu? FETÖ'yü sevindirecek, onlara moral olacak uygulamalar olur mu?'"