Türkiye'de 65 yaş ve üstü için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına verilen 4 saatlik ara saat 11'de başladı. 65 yaş ve üstü yurttaşlar uygulanan yasak sonrası ilk kez bugün sokaklara çıktı.

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart'ın ardında alınan önlemler kapsamında büyükşehirler ve bazı kentlerde hafta sonları sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan yurttaşlat için de sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Geçtiğimiz günlerde, son dönemde uzun süre evde kalan ve yürüyüş yapamadıkları için de psikolojileri bozulduğu yönünde şikayetleri artan bu yaş grubu için kısıtlamaya 4 saatlik ara verilmesine karar verildi. Kararın ardından uzun süre sonra ilk kez bugün saat 11.00'de 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan yurttaşlar sokaklara çıktı.

İSTANBUL'DA SOKAKLAR DOLDU

[caption id="attachment_38087" align="alignnone" width="1280"] Görüntüler: Cevriye Coşkun/dokuz8HABER[/caption] Kararın ardından uzun süre sonra ilk kez bugün saat 11.00'de 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan yurttaşlar İstanbul'da sokakları doldurdu.

ESKİŞEHİR'DE YURTTAŞLAR YÜRÜYÜŞ YAPTI

Eskişehir Batıkent Mahallesi'nde 65 yaş üstü yurttaşlar, sokağa çıkma iznini yürüyüş yaparak, sohbet ederek ve güneşlenerek geçiriyor. Yurttaşlar, izin gün ve saatlerinin artırılmasını istiyorlar.

ANTALYA'DA DENİZİ İZLEDİLER

Antalya'da, 65 yaş ve üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının 4 saatliğine kaldırılmasıyla, 50 gündür evde kalan vatandaşlar, denizi izlemek için seyir terasına geldi.

SAĞLIK BAKANI: BEKLENEN GÜN GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş ve üstündeki vatandaşların evde kalarak Covid-19 ile mücadele sürecine büyük destek verdiklerini belirterek, "Beklenen gün geldi. Şehir, siz hanımefendiler ve beyefendilerle adeta yeniden tanışacak. Bu güzel günde maske takmayı ihmal etmeyin" ifadelerini kullandı.

65 YAŞ VE ÜSTÜ YURTTAŞLAR SOKAKTA FENALAŞTI

65 yaş üstü yurttaşlar 7 hafta sonra ilk defa bugün sokağa çıkınca düşme ve fenalaşma gibi sorunlar da yaşadı. İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Moda Caddesi’nde arka arkaya iki vakada ilkinde dengesini kaybederek düşen yurttaş ambulansla hastaneye götürüldü. İkincisi vakada ise fenalaşan bir 65 yaş üstü yurttaş yine ambulansla hastaneye kaldırıldı.

CEMİL BARLAS'TAN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM

Sabah yazarı ve A Haber yorumcusu Cemil Barlas’ın 65 yaş üstü yurttaşlara ilişkin sosyal medya paylaşımı tepki topladı. Cemil Barlas Twitter hesabından "Nihayet 65 yaş üstü serbest. Sokaklarda çok azmasalar bari" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımda bulundu. Gelen tepkilerin ardından hesabını kilitleyen Barlas bu defa da, "Bu arada CIA tetikçisi istedi diye beni linç etmeye çalışıp espriden anlamayan salak durumuna düşürmeyin bence" paylaşımını yaptı.

SAĞLIK BAKANI'NDAN 65 YAŞ ÜSTÜ YURTTAŞLARA TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanı Koca, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bir süredir evlerinde kalan ancak bugün dört saatliğine dışarı çıkma imkanı bulan 65 yaş üstü vatandaşlara sabırları için teşekkürlerini sundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Büyüğümüz hanımefendiler, beyefendiler, bugün, günlerdir özlem duydukları parklarda, sokaklardaydı. Bugün, dışarıda son günlerin en mutlu anları yaşandı. Kendilerine sabırları için teşekkür ediyorum. Hanımefendilerin Anneler Günü'nü kutluyorum. Sizi hep böyle iyi görmek istiyoruz" ifadelerini kulandı. https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1259563100682031106