Türkiye'de vaka sayılarının son 12 gündür 900 ila 1200 bandında ilerlemesine ve düşmemesine rağmen, koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemler kapsamında 16 Mart tarihinden beri kapalı olan camilerde ilk kez cuma namazı kılındı.

Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında kapatılan camiler cemaatle ilk namazını 74 gün sonra kıldı. Namaz sırasında insanlar maske taktı. İl il Türkiye'nin birçok noktasında cuma namazı kılındı.

ANTALYA-AKSEKİ

Antalya'nın Akseki ilçesinde cuma namazı statta kılındı.

ANTALYA-ALANYA

Alanya ilçesinde aralarında cami avluları, stat, okul ve meydanların da bulunduğu 85 noktada cuma namazı kılındı.

ISPARTA

Isparta ve Burdur'da da abdestlerini evlerinde alan ve seccadelerini yanlarında getiren vatandaşlar namaz kıldı.

ANKARA-TBMM

Meclis Başkanlığınca namaz öncesinde Meclis Camisi'nde çeşitli önlemler alındı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, eski bakanlar, bazı milletvekilleri cuma namazını Meclis Camisi'nde kıldı. Meclis Camisi'ne gelenlere tek kullanımlık seccade dağıtıldı.

ANKARA-KOCATEPE CAMİSİ'NDE SALGIN SONRASI İLK CUMA NAMAZI

Ankara'da koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 74 gün sonra Kocatepe Camisi'nde ilk cuma namazı kılındı.

ANKARA-ALTINDAĞ

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Melike Hatun Cami

İSTANBUL'DA BİRÇOK NOKTADA KILINDI

İstanbul'daki ilçe belediyeleri, temizlik ve dezenfekte çalışmasının yanı sıra sosyal mesafe kuralına uygun olarak camilerin kapalı alanlarında, avlusunda, bahçesinde ve namaz kılmak için belirlenecek diğer alanların zeminlerinde işaretleme yaptı. İstanbul'da salgının yayılımını önlemek için hayata geçirilen kurallar çerçevesinde hazırlıkların tamamlandığı camiler arasında, Süleymaniye Camisi, Sultanahmet Camisi, Beyazıt Camisi, Fatih Camisi, Hırka-ı Şerif Camisi, Mihrimah Sultan Camisi, Nuruosmaniye Camisi, Pertevniyal Valide Sultan Camisi, Yavuz Sultan Selim Camisi, Şehzadebaşı Camisi ve Eminönü Yeni Cami gibi selatin camiler ile Büyük Çamlıca Camisi de yer alıyor.

EYÜP SULTAN CAMİ

Eyüp Sultan Camisi'nde de sosyal mesafeye uyularak namaz kılındı

BÜYÜK ÇAMLICA CAMİ

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Büyük Çamlıca Cami'de cuma namazı kılındı.

MAHMUT BEY STADI'NDA NAMAZ

İstanbul Bağcılar’daki Mahmutbey Stadı'na vatandaşlar gelerek namaz saatini bekledi. Görevliler tarafından stada gelenlerin ateşleri ölçüldü.

MAHMUT BEY STADI'NDA NAMAZ

İstanbul'un Bağçılar ilçesinde bulunan Mahmutbey Stadyumu'nda cuma namazı kılındı.

ZONGULDAK'TA YAĞMUR YAĞINCA SOSYAL MESAFE UNUTULDU

Zonguldak'ta belirlenen alanlarda cuma namazı kılındı ancak yağmur yağması nedeniyle verilen yağmurlukları alırken insanlar sosyal mesafeye dikkat etmedi.

ZONGULDAK'TA YAĞMUR YAĞINCA SOSYAL MESAFE UNUTULDU

Zonguldak'ta belirlenen alanlarda cuma namazı kılındı ancak yağmur yağması nedeniyle verilen yağmurlukları alırken insanlar sosyal mesafeye dikkat etmedi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da cuma namazı belirlenen noktalarda kılındı.

MARDİN-KIZILTEPE

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan 800 yıllık tarihi Ulu Cami'de ilk cuma namazı kılındı.

EGE BÖLGESİNDE CUMA NAMAZI

16 Mart'ta camilerde cemaatle ibadete ara verilmesinin ardından İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta ilk kez cuma namazı kılındı.

KIŞLADA SALGIN SONRASI İLK CUMA NAMAZI

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı yerleşkesindeki Mehmetçik Camisi'nde cuma namazı kılınması için önlemler alındı.  Kışlada, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, rütbeli personel ve askerler, sosyal mesafe kurallarına uygun düzenlenen caminin bahçesinde namaz kıldı.