FETÖ üyeliğinden yargılanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Nazmi Mete Cantürk'ün 15 yıl hapsi istendi.

ABD Başkonsolosluk görevlisi Nazmi Mete Cantürk için FETÖ üyeliğinden yergılandığı davada 15 yıl hapis istendi.

EŞİ VE KIZI İÇİN BERAAT İSTENDİ

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda güvenlik biriminde çalışan Nazmi Mete Cantürk'ün eşi ve kızıyla birlikte FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılandığı davada, savcı mütalaası açıklandı. Savcı, sanık Nazmi Mete Cantürk'ün "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep etti.  Mütalaada, sanığın eşi Sevim Cantürk ve kızı Kevser İrem Cantürk'ün ise beraati istendi.

METİN TOPUZ TANIK OLARAK DİNLENDİ

Mütalaada, "FETÖ'ye yardım" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluk irtibat görevlisi Metin Topuz'un tanık olarak ifadelerine de yer verildi. Topuz'un soruşturma aşamasında alınan ifadesinde, "Nazmi Mete Cantürk'ün Zaman Gazetesi okuduğunu, çevresinde dini sohbetler yaptığını, FETÖ/PDY sempatizanı olabileceğini beyan ettiği, fakat mahkeme tanık olarak alınan ifadesinde ise "11-12 saat emniyette ifade verdiğini, sanık Nazmi Mete hakkında kesinlikle Zaman Gazetesi okuduğu ve FETÖ'ye sempatisi olduğu şeklinde bir ifade vermediğini" söylediği anlatıldı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mütalaaya karşı söz verilen sanık Nazmi Mete Cantürk, "Mütalaayı kabul etmiyorum" diyerek bir sonraki celse savunma yapacağını belirtti. Diğer sanıklar Sevim ve Kevser İrem Cantürk ise mütalaayı kabul ettiklerini belirterek beraatlerini talep ettiler. Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.