ABD’de Minneapolis kentinde bir siyah olan George Floyd’un beyaz bir polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan gösteriler ülke geneline yayıldı. New Jersey'de de yapılan eylemlere ise polisler de destek vererek göstericilerle birlikte yürüdü.

ABD'nin büyük şehirleri siyah George Floyd'un bir polis memuru tarafından gözaltındayken boğularak öldürülmesinin ardından güvenlik güçleri ile eylemcileri karşı karşıya getiren dev protestolarla sarsılırken, New Jersey'nin Camden kentinde çok farklı görüntüler vardı. T24'ün haberine göre, Camden'de düzenlenen barışçıl eylemde dini liderler, seçilmiş belediye görevlileri ve polis memurları protestocularla beraber yürüdü.

"BUGÜN BURADA MİNNEAPOLİS HALKI İÇİN BİRLİKTE DURUYORUZ"

Yüzlerce kişilik kalabalık bir noktada Camden Bölge Karakolu'nun önünde durdu. Burada protestocular adına açıklamada bulunan Maniyah Figueroa, "Bugün burada Minneapolis halkı ile birlik içinde duruyoruz" dedi. Polis memurları ve belediye yetkilileri konuşması sırasında Figuroa'nın arkasında durdu.

25 KENTTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

ABD’de George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar beşinci gününde de devam ediyor. ABD’nin New York, Washington, Atlanta, Denver, Houston başta olmak üzere diğer kentlerinde protesto gösterileri sürdü. Minneapolis gibi olayların arttığı Los Angeles, Detroit ve Philadelphia’da da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Toplam 25 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.