ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, HDP'nin kapatılmasına ve Ömer Faruk Gergerlioğlu2nun milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında yaptığı yazılı açıklamada "Türk hükümetini, Anayasa'nın koruma kapsamı ve Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde ifade özgürlüğüne saygı duymaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, HDP'nin kapatılmasına ve Ömer Faruk Gergerlioğlu2nun milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında yaptığı yazılı açıklama yaptı. Price açıklamasında, "Türk hükümetini, Anayasa'nın koruma kapsamı ve Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde ifade özgürlüğüne saygı duymaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU KARAR TÜRK SEÇMENLERİN İRADESİNİ HİÇE SAYACAK"

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Price açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ABD, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi de dahil Türkiye’deki son yaşanan olayları yakından takip ediyor. Halkların Demokratik Partisi'nin kapatılması çabalarını da izliyoruz. Bu karar Türk seçmenlerin iradesini hiçe sayacak, Türkiye’deki demokrasiyi yıpratacak ve milyonlarca vatandaşın temsil hakkını elinden alacaktır. Türk hükümetini, Anayasa'nın koruma kapsamı ve Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde ifade özgürlüğüne saygı duymaya çağırıyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında hapis cezası verilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği, hakkındaki kararın TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla düştü.