2. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Osmanlı Devleti işgal altındayken ülkeyi terk eden Padişah Vahdettin'in mezarının getirilmesi gerektiğini söyledi.

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Ayasofya hamlesinin ardından Padişah Vahdettin'in mezarının getirilmesi gerektiğini söyledi.

"EN KISA ZAMANDA GETİRİLMELİ"

Yeniden Refah Partisi kurucular kurulu üyesi ve Genel Başkan Fatih Erbakan’ın Başdanışmanı Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Yeni Akit’e yaptığı değerlendirmede “Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesi Türkiye’nin milli egemenliğini tekrar eline aldığını ve vesayetten kurtulduğunu bütün dünyaya ilan etmesidir” ifadelerini kullandı. Osmanoğlu, Son Osmanlı Sultanı Vahdettin’in mezarının Şam’da olduğunu hatırlatarak; “Vahdettin Han Şam’da yatıyor. Biz onun ülkemize getirilmesini istiyoruz. Çünkü bir padişah başka bir ülkede yatmamalı. Bunun önlemini almalıyız. O yüzden en kısa zamanda Vahdettin Han’ın mezarının getirilmesi gerekir” dedi. Osmanlı Devleti'nin son padişahı Vahdettin, İstanbul'un işgalinin hemen ardından şehri ve ülkeyi işgalci İngiltere'nin gemisiyle terk etmiş ve Kurtuluş Savaşı'na karşı ferman yayınlamıştı.