HDP Gaziantep İl Teşkilatı, Hizbullah tarafından öldürülen geçmiş dönemde kapatılan Halkın Emek Partisi (HEP)'in İl Başkanı Abdulsamet Sakık'ın ölüm yıl dönümünde anma töreni düzenledi. Törene katılan Abdulsamet Sakık'ın kardeşi HDP'li Ağrı Belediyesi eski Başkanı Sırrı Sakık, "İstemeyiz bu topraklara bir tek damla kanın akmasına asla müsaade etmeyeceğiz ve bu konuda demokrasi ve özgürlük mücadelesini hep birlikte büyüteceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ HEP BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ"

Anadolu coğrafyasında bir damla kanın bile akmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Sakık, "Kan deryasında boğulduk. 40 yıldır bu topraklarda kan akıyor. Ayrım yapmadan Türk, Kürt çocukları herkes ölüyor. Siyaset dünyası iktidarını sürdürüyor. Hiç kimsenin umurunda değil ve bunların hiçbirinin çocukları ölmüyor. Hiçbirinin bu ülkede yani siyaset dünyasının bir tek çocuğu bu 40 yıllık kavgada yaşamını yitirmedi. İstemeyiz bu topraklara bir tek damla kanın akmasına asla müsaade etmeyeceğiz ve bu konuda demokrasi ve özgürlük mücadelesini hep birlikte büyüteceğiz" diye konuştu.

"HUKUKSUZLUKTAN NEFES ALAMIYORUZ"

HDP'den ayrılmasının ardından başka partilere yönelenlere gönderme yapan Sırrı Sakık, şöyle devam etti: "Değerlerimiz katledildi. HDP projesi aslında biz partiyi kurduğumuz günden bu yana ahlaki, vicdani olan bir projedir. Parti çağırıyor ki diyor ki: 'Göreviniz bitti. Size çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra yolumuz devam edecek, ama vekil olmayacaksın'. Oradan çıkıp hemen notere gidiyor. Partiden istifa edip bir başka partiye geçip sonra partiyi eleştiriyor. Haddinizi bileceksiniz. Partiyi etkili ve yetkili olduğunuz noktalarda eleştirin ama bu yapılan şey ne ahlaki, ne insani, ne vicdanidir. 3 dönem vekillik sözcülük yapacaksınız. Sonrası kendiniz partiye ait hissetmeyeceksiniz. Yazık olur günah olur şu bedel ödeyen insanlar mezarında kemikleri ters döner. Size Türkiye genelinde onlarca büyük şehir ve sonrası ilçeler veriliyor. Siz bizimle ilçeyi paylaşmıyorsunuz. Mersin’de Akdeniz ilçesi bizim yıllardır elimizde bize karşı aday çıkarıp AKP’nin adayı kazanıyor. Böylesi bir yol arkadaşlığı olmaz. Böylesi bir birliktelik olmaz. Anti-faşist bir cephe oluşsun kardeşim anti-faşist dediğiniz faşistlerden oluşan bir cepheyi biz nasıl anti-faşist bir cephe oluşturacağız. Onun için bizim ne cumhur ne de millet ittifakıyla işimiz olmaz. Bu topraklarda biz gerçekten yorulduk. Hukuksuzluktan nefes alamıyoruz."

"5 BİN TUTUKLUYLA SİYASİ MÜCADELE"

Aralarında eş başkanların da bulunduğu 5 bin tutukluyla siyasi mücadele verdiklerini belirten HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da, şöyle konuştu: "Bu olayların arkasında planlı organize bir konseptin olduğunu açık ifadesiydi. 4 Kasım 2016’da eş başkanlarımız sayın Selahattin Demirtaş, sayın Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu eş başkanlarımız milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve siyaset yapan kimi rakamlara göre 20 bin olduğu şu anda 5 binin tutuklu olduğu bir siyasi mücadeledeyiz. Tüm inançların, tüm etnik grupların, tüm dillerin, tüm kültürlerin bir arada yaşaması mücadelesidir."

"HEP ÜŞÜYORUM"

Babası Abdulsamet Sakık'ın öldürülmesinden dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getiren Pınar Sakık ise, şu ifadeleri kullandı: "Babamla çok anım olmadı. Çok küçük yaştaydım. O önce halkın sonra çocuklarım diyen bir adamdı. Öyle bir kişiliği olduğu için bizimle çok bir anısı olmadı. Sadece onun öldürüldüğü gün böyle bir kasın okulda kalemimi kaybetmiştim. O günden beri kalemimi arıyorum. Ben her 3 kasım iste güneş ister yağmurlu olsun hep üşüyorum."