Cumhurbaşkanlığına yeni bir yat alındı. Cumhurbaşkanlığı için siparişi verilen ancak Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca kullanılan Yakamoz Yatı’nın 16 Mart 2018'de Cumhurbaşkanlığı'na devredildiği CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in önergesiyle ortaya çıktı. Ahmet Davutoğlu'nun “Yaşayan cumhurbaşkanları dahil, ilgili herkesin mal varlığı Meclis’te araştırılsın” çağrısına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu destek verdi: “Siyasetin kirlilikten arınması için buna ihtiyaç var. Biz destekleriz. Bunu vatandaş da bekler.” Kapıyı açmadı diye kovuldu. Güngören Belediyesi'nde yaşanan olayın bir benzeri Samsun Bafra'da yaşandı. Bafra Belediyesi Başkan Yardımcısı Şaban Hüryaşar'ın şoförü olarak görev yapan Salih Küçük'ü kapısını açmadığı gerekçesiyle işten attığı öne sürüldü. Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç Van'da tutuklu bulunduğu yüksek güvenlikli cezaevinde intihar girişiminde bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 7 yıldır kira ödediği Ankara’daki 33 katlı gökdelenin sahibi Ali, Mehmet ve Coşkun Bayraktar kardeşler hakkında FETÖ davası açıldı. Gökdelene 7 yıldır bugünkü değerle 125 milyon lira kira ödendiği hesaplandı. 3 yıldır tutuklu bulunan HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Sağlığım çok iyi değil maalesef. Zaman zaman göğsümdeki sancı nüksediyor, nefes alışverişimi zorluyor. Tetkikler devam ediyor. Henüz bir teşhis konulamadı” dedi. Kendisine selam vermeyen şoföre tuvalet nöbeti tutturduğu için Güngören Belediye Başkan Yardımcılığı'ndan istifa etmek zorunda kalan Veysel İpekçi'den savunma: "Dış güçlerin hedefindeyim." TÜİK, “Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları - Kasım” verilerini yayınladı.

  • En yüksek reel getiri yüzde 5,25 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşti.
  • Avro yüzde 0,82, dolar yüzde 0,89 oranında kaybettirdi.
  • Yatırımcılar altın ile yüzde 2,83 oranında kayıp yaşadı.
Doktor Özgür Tarhan tarafından ilaç verilerek öldürülen anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın ilk duruşması Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Duruşma öncesi avukat Tuba Gültekin açıklamada bulundu. Prof. Dr. Celal Şengör’ün Azerbaycan’da bir grup öğrenciyle sohbet ettiği görüntülerdeki açıklamaları, sosyal medyada gündem oldu:
  • En cahil Türkler, Müslüman Türklerdir.
  • Osmanlı Devleti Türk tarihinin en alt noktasıdır.
Suudi Arabistan'da kadınlar artık restoranlara erkeklerle aynı kapıdan girebilecek. Hükümetin aldığı son karar uyarınca restoranlardan artık, kadınlar ve erkekler için ayrı giriş kapıları bulundurmaları istenmeyecek. Rusya, Dünya Anti-Doping Kurulu'nun (WADA) incelemesi sonucunda olimpiyatlar ve birçok spor dalından 4 yıllığına men edildi. Böylelikle Rusya, Japonya’da düzenlenecek olan 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılamayacak. Bin 66 durak inşa edilmemiş. İBB iştiraki Medya A.Ş.’nin aldığı, sonra da 22 milyon 500 bin lira bedelle Ensar Vakfı ve Türken Vakfı’nın yönetiminde bulunan Panout Reklam A.Ş.’ye devrettiği ihalede 1066 akıllı durağın yapılmadığı ortaya çıktı. Diyanet KYK yurtlarında danışmanlık yapacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca Diyanet personelleri KYK yurtlarında 'manevi danışmanlık' hizmeti verecek. İstanbul Şehir Üniversitesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iddialarına yanıt:"İstanbul Şehir Üniversitesi'ne Halkbank tarafından bankacılık mevzuatına uygun olarak kullandırılan yatırım kredisi, bütünüyle kampüs inşaatı için harcanmıştır." İfade Özgürlüğü Derneği'nden Türkiye raporu:
  • 2019'dan bu yana 288 bin 319 internet sitesine giriş yasak.
  • 2014'ten bu yana 48.000’den fazla URL bazlı erişim engelleme kararı var.
  • Genellikle Kürt gazeteci, aktivist ve muhaliflerle bağlantılı sosyal medya hesapları hedefte.
Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, Bosna Hersek'te yaşanan soykırımı inkar eden ve eski Sırp lider Slobodan Milosevic'e duyduğu hayranlığı dile getiren Avusturyalı yazar Peter Handke'den dolayı Nobel Ödül Töreni'ne katılmayacağını açıkladı. Sağlıkta şiddete 20 yıla kadar hapis istemi: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktor Kadir Songür'ü jiletle boğazından yaralayan bayram K. hakkındaki iddianame tamamlandı. Savcılık 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istedi. İstanbul Kadıköy'de protestosunda gözaltına alınan aralarında @KadinCinayeti Genel Sekreteri @fidanataselim'in de olduğu 6 kişi, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Meclis’e 21 yeni dokunulmazlık fezlekesi sunuldu. Meclis’e dokunulmazlığın kaldırılması talebiyle 21 yeni fezleke gönderildi. Fezlekelerin 18’i aralarında HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin de olduğu HDP’liler hakkında hazırlandı. 'Asker karısı gibi ağlıyor' diyen MHP'li görevden alındı. MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, İYİP'li Belediye Başkanı Aytekin Kaya'ya yönelik, "Geldiği günden beri maşallah asker karısı gibi ağlıyor" sözleri nedeniyle görevden alındı. TBMM Genel Kurulu’nda 2020 bütçe görüşmelerinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Egemenliğin halkta değil, muktedirlerin elinde olduğu otoriter bir düzende yaşıyoruz. Neredeyse her bir Kürdün başına birer kayyım atayacaksınız" dedi. Doktor Özgür Tarhan tarafından ilaç verilerek öldürülen anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasında mahkeme, tutuklu sanık doktor Özgür Tarhan'ın tutukluluğunun devamına hükmetti ve olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi. Planlanan taş ocağı kartalların soyunu tehdit ediyor. Çanakkale 1915 Köprüsü projesinde kullanılmak için yapımı planlanan 19 taş ocağından birinin yapıldığı yerin, nesli tükenmekte olan büyük orman kartalı ve şah kartalının yaşam alanı olduğu ortaya çıktı. TRT ortak yayınında konuşan Erdoğan, Libya'yla yapılan anlaşma ile ilgili, "Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullandı. Bir sondaj gemisi daha alacağız. Sadece Akdeniz'de değil, Karadeniz'de hatta uluslararası sularda da bu çalışmaları sürdüreceğiz" dedi. ABD merkezli uluslararası kredi derecelendirme şirketi Fitch Ratings, Türk bankaları hakkında açıklama yaptı. Fitch Ratings açıklamasında, Türk bankalarında kredi kalitesinin baskı altında olmaya devam ettiğine işaret etti. Avukat Heval Yıldız Karasu’nun avukatlık bürosuna 25 Eylül 2018 günü sabah saatlerinde yapılan silahlı saldırı ile ilgili açılan kamu davasında mahkeme, delillerin toplanması, tanıkların dinlenmesi için bir sonraki duruşmayı 16 Mart 2020'ye erteledi. Ceren Özdemir'i öldüren katil Özgür Arduç, güvenlik gerekçesiyle gönderildiği Van Cezaevi'nde mahkumlar tarafından darp edildi. Uğradığı saldırıda yedi kaburgası kırılan Özgür Arduç, tedavi altına alındı.