Adalet Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Cengiz Öner görevden alındı. Öner'in yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner görevden alındı. Öner'in yerine İstanbul Başsavcı Yardımcısı Hasan Yılmaz Adalet Bakan Yardımcılığına atandı. Karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

KAVALA İÇİN İKİNCİ İDDİANAMEYİ HAZIRLAMIŞTI

Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan Yılmaz, Gezi davasından beraat eden iş insanı Osman Kavala hakkında “Anayasal düzeni değiştirmek” ve “casusluk” suçlamalarıyla ikinci iddianameyi hazırlamıştı. Gezi davasında beraat eden Kavala hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Soros'un Türkiye ayağı içerideydi bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar" demişti. Kavala, tahliye edilmeden Savcı Hasan Yılmaz'ın başvurusu ile yeniden tutuklanmıştı.

SAĞLIK İLE SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIKLARINDA DA ATAMALAR YAPILDI

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan kararlara göre, Sağlık Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na da atamalar yapıldı. Sağlık Bakanlığı "Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Çalışma Grubu" Mükemmeliyet Merkezi Komisyonu Üyeliğine Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım getirildi. Sağlık Bakanlığı'nda açık bulunan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı'na Arif Çetin atandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcılığı'na ise vergi müfettişi Coşkun Çekiciler getirildi.