Adalet Bakanı Gül, komşusuna şiddet uygulayan tutuklanan şarkıcı Halil Sezai'ye ilişkin, "Asla kabul edilemez. Ben de şiddetle kınıyorum. Nitekim yargı da gereğini yapmıştır" dedi. Aleyna Çakır soruşturmasına dair ise "Savcı hangi delile ulaştı bilmiyoruz. Bir TV programcısı değildir savcı" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Gül, 67 yaşındaki komşusuna şiddet uygulayan ve tutuklanan şarkıcı Halil Sezai ile ilgili "Yargı herkese lazım. Hakim savcı yargı faile bakmaz. Fiile bakar. Ve delillerle bağlıdır" ifadelerini kullandı.

"YARGI HERKESE LAZIM"

"Böyle meslekleri icra edenlerin daha kuşatıcı birleştirici rolü olması gerekirken bu asla tasvip edilemez" diyen Gül, şöyle konuştu: "Asla kabul edilemez. Ben de şiddetle kınıyorum. Nitekim yargı da gereğini yapmıştır. Soruşturma devam etmektedir. Böyle meslekleri icra edenlerin daha kuşatıcı birleştirici rolü olması gerekirken bu asla tasvip edilemez. Bu bir vandallıktır. Ertesi gün bu görüntüler çıkıyor. Savcılık dosya girince ek ifade alıyor. Ama bu görüntüler sosyal medyaya düşmese de dosyaya girdiğinde ifadesini alacak. Yargı herkese lazım. Hakim savcı yargı faile bakmaz. Fiile bakar. Ve delillerle bağlıdır."

"E-DURUŞMA UYGULAMASINI ANKARA'DA PİLOT OLARAK BAŞLATTIK"

E-duruşma konusuna ilişkin de konuşan Gül, "Pandemiden önce bir hayalimizdi. Bu hafta Ankara’da pilot olarak başlattık. Avukat arkadaşlarımızla konuştuk çok memnunlar. “Bu kadar da beklemiyorduk” diyorlar. Ofislerinden duruşmaya gitmeden yargılamalar yapılıyor. Ankara’dan sonra İstanbul ve diğer illere de yaygınlaştıracağız. 2021’de yaygınlaşmış olur hedefimiz o" ifadelerini kullandı. Cezaevlerinde görüntülü görüşmenin de pilot olarak Ankara ve İstanbul’da başlatılacağını, cezaevlerinde koronavirüse karşı tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Gül, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımız müsterih olsun. Tutuklu ya da hükümlü de olsa Türkiye cumhuriyetine emanettirler. Her türlü tedbirlerimizi aldık. Tüm hükümlü ve tutuklulara dezenfektan malzemeler ücretsiz verildi. Pandemi güvenliği ile ilgili çok önemli adımlar atıldı. Adliye ve cezaevlerinde tedbirler kesintisiz ve büyük bir titizlikle sürdürülmeye devam ediliyor."

NAFAKA AÇIKLAMASI

Süresiz nafaka tartışmalarına da değinen Bakan Gül, "1 yıl 2 yıl evli kalıp ömür boyu nafaka verme zorunluğunda olunması ayrı bir mağduriyet oluşturmakta. Bunların hepsinin dikkate alınarak ama bir süreye tabi tutulmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Nafakanın da belli bir süreye bağlanması gerektiği kanaatindeyiz" diye konuştu.

"HAKİM VE SAVCININ SOSYAL MEDYASI, TELEVİZYONU YOK"

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Aleyna Çakır soruşturmasını ve soruşturmayı ekranlara taşıyan Müge Anlı'ya ilişkin de konuşan Gül, şu ifadeleri kullandı: "Çok trajik üzücü bir hadise. Soruşturma devam ediyor. Biliyorsunuz gizli bir şekilde devam eder. Yapacağım yorum, soruşturmanın titizlikle yapıldığına inanıyoruz. Soruşturma neticesinde aldığı kararlar ile adalet duygusunu tatmin edeceğine inanıyoruz. Hakim savcının sosyal medyası televizyonu yok. Onlar kararlarıyla konuşuyor. Adliye bir beyaz süttür orada bir leke varsa bunu kimse affetmez. Haksız yorumlar yapılabilir ama hakim savcı fiile bakar. Böyle önemli bir konuda saygıyla süreci beklemek lazım. Savcı hangi delile ulaştı bilmiyoruz. Bir TV programcısı değildir savcı. Savcı adaleti yerine getirmeye çalışan bir yargı mensubudur. Hakim öyledir. Varsa bir delilin arkadaş yeri adliyedir karakoldur. Gidip adliye ve karakola konuşacaksın. Adaletin tecelli etmesini istiyorsan savcıya kolluğa elindeki delili vereceksin."