Adana Barosu, Atatürk'ü hedef alan söylemleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adana Barosu, Ayasofya'nın ibadete açıldığı gün okunan hutbede Atatürk'ü hedef alan söylemleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Mezopotamya Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, Adana Barosu Başkanı Veli Küçük ve yöneticileri, Erbaş hakkında 5816 Sayılı "Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanun" kapsamında ve TCK 216/1 gereğinde "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan cezalandırılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2020/3-3257 muhabere numarasıyla talepte bulundu.

"ERBAŞ'IN SÖZLERİ KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK İÇERİYOR"

Erbaş’ın hutbede "Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar" sözüyle Atatürk'e üstü kapalı olarak hakarette bulunduğunu belirten Adana Barosu Başkanı Küçük, şu ifadeleri kullandı: "Lanete uğrar demekle Mustafa Kemal Atatürk’ün, manevi şahsiyetine de hakaret edilmiştir. Atatürk'ün kurduğu Diyanet İşlerinin Başkanlığını yapan ve devletin memuru olan kişinin bu sözlerle Cumhuriyetimizin kurucusuna hakarette bulunması kabul edilebilir değildir. Ayrıca Ayasofya'nın Kurtuluş Savaşı sonrasında şuan ülkemiz topraklarında olmasının Atatürk ve mücadele arkadaşları sayesinde olduğunu önemle hatırlatmak isteriz. Gazi Mustafa Kemal için bu sözlerin sarfı hakaret niteliği taşımakla beraber kin ve düşmanlığa tahrik içermektedir. Bu talihsiz ve maksatlı sözler daha evvel de yaşanmıştır ve son sözlerle halk nezdinde büyük bir infial oluşmasına da sebebiyet vermiştir."