Adana Emek ve Demokrasi Güçleri HDP ziyaretinin ardından parti binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP üzerindeki baskılara tepki gösterilerek "ortak mücadele" çağrısı yapıldı.

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP İl Örgütü'nü ziyaret ederek, parti üzerindeki baskılara ilişkin basın açıklama yaptı. Heyeti, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan'ın da aralarında bulunduğu partililer karşıladı.

"ENGELLEMELERİN HUKUKİ DAYANAĞI VE MEŞRUİYETİ YOK"

Kurumlar adına açıklama metnini Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı Bek okudu. Bek, iktidarın muhalifleri zor, baskı ve şiddet yöntemleri ile yok saymaya çalıştığını belirterek, "Ülke demokrasisi nefes alamıyor" ifadelerini kullandı. HDP yürüyüşüne dönük engellemelere tepki gösteren Bek, bu durumun hukuki dayanağı ve meşruiyeti olmadığını ifade etti.

"DEMOKRASİ MÜCADELESİNE DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye'nin yönetilemez hale geldiğini vurgulayan Bek, "Başta HDP üzerindeki baskılar ve demokratik siyaset üzerindeki engellemeler ve yasaklamalara karşı demokratik tavır ve mücadelenin bir hak olduğunu bir kez daha hatırlatır ve bu ülkenin emek, adalet, demokrasi ve insan hakları savunucuları olarak siyasi iktidarın baskı, zor ve hukuksuz uygulamalarına karşı demokrasi mücadelesi vermeye devam edeceğimizi belirtiyoruz" diye konuştu.