Adana'da sağlık emekçileri, yapmış oldukları basın açıklamasıyla TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’ın tutukluluğuna tepki göstererek, serbest bırakılmasını istedi.

Adana Tabip Odası (ATO), 23 Kasım 2020’de tutuklanan Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’ın serbest bırakılması için binalarında basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya EMEP ve Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra TTB 2'nci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten katıldı.

"GÖKALP SAĞLIKÇILARA GÖZDAĞI VERMEK İÇİN TUTUKLANDI"

Gökalp’ın bir itirafçının beyanlarıyla tutuklandığını ve suçsuz olduğunu dile getiren ATO Başkanı Selahattin Menteş, bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Menteş Şeyhmus Gökalp’in tutuklanmasının TTB’ye ve hekimlere gözdağı vermek ve Sağlık Bakanlığı'nın pandemi sürecinde yaptığı vahim hataları ve sakladığı gerçek rakamları bütün yalınlığıyla ortaya koyan TTB yönetiminin cezalandırılmaya yönelik olduğunu söyledi. TTB 2'nci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Gökalp'ın bir itirafı beyanı ve katıldığı iddia edilen bir toplantıya katıldığı ileri sürülerek tutuklandığını söyledi. Adil yargılanma talep ettiklerini aktaran Ökten, Gökalp'ın tutukluluğuna son verilmesi gerektiğini söyledi.