Adana'da yayın yapan 01 FM radyo istasyonu, 67 yaşındaki bir yurttaşa şiddet uygulayan ve tutuklanan şarkıcı Halil Sezai'nin şarkılarını boykot kararı aldıklarını duyurdu.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde geçen günlerde 67 yaşındaki Hüseyin Meriç'e şiddet uyguladığı görüntülerin gündeme gelmesinin ardından tutuklanan şarkıcı Halil Sezai'ye yönelik tepkiler sürüyor. Adana'da yayın yapan Radyo 01 FM, Sezai'nin seslendirdiği hiçbir şarkıya radyolarında yer vermeyeceklerini açıkladı.

"ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ"

Konu ile ilgili açıklama yapan 01 FM Yönetim Kurulu Başkanı Umut Yüzer yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Maalesef kadına, çocuğa ve fiziksel olarak güçsüz olan yaşlı insanlara karşı şiddet gün geçtikçe artmakta. Biz de, 01 FM olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Son olarak, toplum tarafından tanınan şarkıcı Halil Sezai'nin kendinden yaşça büyük ve fiziksel olarak güçsüz bir vatandaşı darp ettiğini sosyal medya üzerinden üzülerek izlemiş bulunuyoruz. Tuzla'da yaşanan bu olay, her ne kadar yargı nezdinde gerekli cezai işlemi alsa da, 01 FM olarak, şarkıcının hiçbir şarkısını radyomuzda çalmama kararı aldık. Kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz."