Uluslararası Af Örgütü, koronavirüs nedeniyle cezaevlerinde yüksek risk altında bulunan, aralarında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala gibi isimlerin de bulunduğu yüzlerce siyasetçi, insan hakları savunucusu ve gazetecinin serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

Uluslararası Af Örgütü, "acil eylem" çağrısı olarak, koronavirüs (Covid-19) salgını sırasında cezaevlerinde yüksek risk altında bulunan aralarında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala ile gazeteci-yazar Ahmet Altan'ın da aralarında olduğu yüzlerce siyasetçi, insan hakları savunucusu ve gazetecinin serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

"HAYATLARI RİSK ALTINDA"

Uluslararası Af Örgütü desteğiyle, "Acil Eylem Org" sitesinden yapılan açıklamada, Demirtaş, Altan, Kavala gibi birçok ismin TBMM’de çıkartılan son aftan yararlanamadığı belirtildi. İmza kampanyası metninde, şu ifadelere yer verildi: "Covid-19, Türkiye’de kaygı verici bir hızla yayılmaya devam ederken, aşırı kalabalık ve hijyenik koşullardan yoksun durumda bulunan cezaevlerindeki binlerce mahpusun ve cezaevi personelinin hayatı daha büyük risk altında. 13 Nisan’da 90 bine yakın mahpusun erken tahliye edilmesini öngören yasa Meclis’ten geçti. Fakat bu yasa, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve yalnızca haklarını kullandığı için terörle mücadele yasaları kapsamında haksız yere cezaevinde tutulan diğer kişiler ile tutuklu yargılananlar da dahil olmak üzere erken tahliye edilmeyi hak eden birçok kişiyi kapsam dışında bırakıyor. Adil olmayan bir şekilde cezaevinde tutulmaya devam edilen kişilerin serbest bırakılması ve cezaevlerinde kalmaya devam eden kişilerin toplumun geneline sunulan sağlık imkanlarından yararlanabilmesi için çağrıda bulun. İmzacı ol!" https://twitter.com/aforgutu/status/1264254877347217417