İzmir'de meydana gelen depremin ardından AFAD yaptığı açıklamada deprem bölgesinde gıda kolisi ve battaniye ihtiyacı olduğunu açıkladı.

İzmir'de meydana gelen depremin ardından AFAD yaptığı açıklamada deprem bölgesinde gıda kolisi ve battaniye ihtiyacı olduğunu açıkladı.

AFAD: GIDA KOLİSİ VE BATTANİYEYE İHTİYAÇ VAR

AFAD'ın Twitter hesabından, afetzedelerin ihtiyaçlarına ilişkin duyuru paylaşıldı. Duyuruda, İzmir'de deprem sonrası bölgeye yapılan yardım faaliyetlerinin AFAD koordinasyonunda yürütüldüğü belirtilerek, “İhtiyaç sahibi afetzedelere dağıtılmak üzere şu an için sadece standart gıda kolisi ve yeni battaniye ihtiyacı vardır. Söz konusu gıda kolisi ve yeni battaniye yardımlarını ulaştırmak isteyen kişi ve kuruluşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurabilirler” ifadelerine yer verildi.

6 İLÇEDE AFET KOORDİNASYON MERKEZLERİ OLUŞTURULDU

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise 6 ilçede başta hasar tespiti olmak üzere vatandaşların taleplerini almak üzere Afet Koordinasyon Merkezleri oluşturduğunu bildirdi: “Binaların tahliyesi ve sizlerin barınmaları da planlanıyor. Hasar tespiti başta olmak üzere tüm taleplerinizi almak için Karşıyaka, Buca, Bayraklı, Konak, Seferihisar ve Bornova Kaymakamlıkları önünde Afet Koordinasyon Merkezleri oluşturuldu. Talep ve şikayeti olanlar oraya başvurabilir.” NE OLMUŞTU? Kandilli Rasathanesi, dün saat 14.51’de merkez üssü Ege Denizi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 8,1 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.