Gazeteci ve HDP Milletvekili Ahmet Şık, Gezi Davası'nda çıkan beraat kararının doğrudan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın talimatıyla verildiğini iddia etti. Şık, bu kararın ardından Kavala'nın daha önce tahliye olduğu 15 Temmuz Soruşturması kapsamında yeniden gözaltına alınmasının arkasında ise Pelikancıların olduğunu öne sürdü.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Ahmet Şık, Gezi Davası'nda yargılanan tüm sanıklara beraat kararının çıkmasının ardında Erdoğan'ın olduğunu ileri sürdü. Kamuoyunda Pelikancılar olarak bilinen bir ekibin, Kavala'nın yeniden tutuklanmasında bir numaralı sorumlu olduğunu söyleyen Şık, "Pelikan Terör Örgütü (PETÖ) çatışma halinde oldukları Abdülhamit Gül’ün bu hükmün çıkmasında etkili olduğu düşüncesiyle kendilerine rağmen alınan bu kararın çıkacağını duymuş ve karşı hamle için bazı planlamalar yaptılar" dedi.

"KAVALA TAHLİYE EDİLDİĞİ DAVADA YENİDEN GÖZALTINA ALINDI"

Yine aynı grubun, Kavala'yı tekrar cezaevinde tutacak bir gerekçe bulana kadar, beraat kararının uygulanmasının yavaşlatılması için yetkililere talimat verdiğini söyleyen Şık, "Silivri hapishanesine tahliyeyi geciktirme talimatı verildikten sonra da Osman Kavala’nın yeniden tutuklu kalması için ne yapılacağı tartışıldı. Tahliye edildiği, darbecilik suçlaması yöneltilen 309. madde ile ilgili dosyadan yeniden tutuklama kararı verilmesine karar verildi" ifadelerini kullandı.

"SAVCILAR ERDOĞAN'LA TERS DÜŞÜYOR GİBİ GÖRÜNMEK İSTEMEDİĞİ İÇİN HASAN YILMAZ DEVREYE GİRDİ"

Kavala'yı tahliye olduğu 15 Temmuz Davası dosyasından yeniden içeri almak için hiçbir savcının gönüllü olmadığını söyleyen Şık, "Çağlayan’daki savcılar, Erdoğan’ın talimatıyla beraat ve tahliye kararı verilen Kavala’nın re’sen tahliye edildiği bir dosyadan yine tutuklanması kararına Erdoğan’a karşı çıkıyor pozisyonuna düşmemek ve aleyhlerinde kullanılmasını istemediklerini söyleyerek imza atmadı. Bunun üzerine Osman Kavala’nın ilk tutuklamasını yapan ve aynı zamanda 309 soruşturmasınında yürüten terör suçlarından sorumlu başsavcı vekili Hasan Yılmaz’a imza attırıldı. Yapılan basın açıklamasında ise TCK 309 ile ilgili yeni bir soruşturma olduğu belirtildi" dedi. Şık, UYAP sisteminde Kavala ile ilgili yeni bir soruşturma açıldığına dair herhangi bir girişin olmadığını da sözlerine ekledi.