Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Akdeniz'deki petrol arama faaliyetlerini sonlandırmasını isteyen ve bölgeye asker göndereceğini açıklayan Fransa'ya cevap verdi.

Fransa'nın Doğu Akdeniz'e asker gönderme açıklamasına cevap veren Hulusi Akar, "Gemilerimize yönelik hiçbir hareket karşılıksız kalmadı, kalmayacak" dedi.

KARARLI OLDUĞUMUZU HERKES BİLSİN

Milli Savunma Bakanı Hulus Akar, Doğu Akdeniz'de faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi ile ilgili personelden bilgi aldıktan sonra bir açıklama yaptı. Fransa'nın Türkiye'ye yaptığı "Faaliyetleri sonlandırın" ve "Bölgedeki askeri varlığımızı artıracağız" açıklamalarını değerlendiren Akar, "Bölgeyle alakası olmayan bir müttefikimizin Doğu Akdeniz’de askeri varlığını güçlendireceğine yönelik açıklaması müttefiklik ruhuyla bağdaşmıyor. Gemilerimize yapılacak herhangi bir müdahale karşılıksız kalmadı, kalmayacak. Bu konuda kararlı olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan ile Doğu Akdeniz'de yapılan askeri tatbikatın ardından, Türkiye'nin bölgedeki arama faaliyetlerini durdurması yönünde bir çağrı yaptmıştı. Macron, "Bölgedeki askeri varlığımızı artıracağız" demişti.