Düzce’nin Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, geçtiğimiz cuma namazında yaptığı konuşmada Selanik göçmenlerini, Gezi Direnişi’ni ve isim vermeden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef gösterdi.

Düzce’nin Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, geçtiğimiz cuma namazında yaptığı konuşmada Selanik göçmenlerini, Gezi Direnişi’ni ve isim vermeden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef aldı. İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına değindiği vaazında müftü Soytekinoğlu, "Selanik göçmenlerinin yüzde 90’ının Sabetayist olduğunu ve Müslüman olmadığını" söyledi.

"GEZİ OLAYLARI OTELLERİNDE İNSANLARI BARINDIRAN KİMDİ? GENE YAHUDİLERDİ"

Sözcü'de yer alan habere göre “Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil” ifadelerini kullanan müftü, ardından Gezi Direnişi’yle ‘bağlantı’ kurdu. Namaza gelenler tarafından videoya alınan müftünün vaazında şu ifadeleri kullandığı duyuluyor: “Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul’da Gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Şu an birisi bir takımın başında (Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan bahsediyor). Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar.” Müftünün bu açıklamaları sosyal medyada yurttaşların tepkisini çekti.