Ayasofya'nın ibadete açılacak olmasına yönelik tartışmalar sürüyor. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun Ayasofya'nın toplu ibadete açılmasına ilişkin olarak verdiği önerge, AKP tarafından reddedildi.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama Temmuz'da gerekli adımlar atılacak" dedi. Muş'un açıklamasına göre, Danıştay'ın Temmuz ayında vereceği karara göre hareket edilecek.

"AK PARTİ'YE ÖĞRETİCİ TUTUMUNDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDERİZ"

Önergenin AKP tarafından reddedilmesinin ardından İYİ Parti'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Siyasette #GeriVites'in ne olduğuna ve nasıl yapıldığına dair bu öğretici nitelikteki tutumundan ötürü @Akparti 'ye teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.

AKŞENER: HAYIRDIR SAYIN ERDOĞAN?

Önergenin reddedilmesinin ardından Twitter hesabından partisinin açıklamasını paylaşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketleyerek, "Hayırdır Sayın @RTErdogan? #İyilerMaskeyiDüşürdü" diye yazdı.

AYASOFYA TARİHİ

İlk olarak 360 yılında inşa edilen daha sonra çeşitli doğa olayları nedeniyle yıkılması üzerine birçok kez yeniden yapılan Ayasofya 1453'te Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u almasının ardından camiye dönüştürüldü. Cami 1931'de ibadete kapatıldı, 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla da bu kez müze olarak yeniden açıldı.