Geçen haftalarda Canan Kaftancıoğlu'nu sosyal medya hesabından tehdit eden AKP İl Başkanı Bayram Şenocak, CHP'liler ve HDP'lileri mermi fotoğrafıyla tehdit eden AKP Kadıköy Gençlik Kolları üyesi Mehmet Emin Göç'ün ihraç talebiyle disipline sevk edildiği açıkladı.

AKP İl Başkanı Bayram Şenocak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve HDP'lileri mermi fotoğrafıyla tehdit eden AKP Kadıköy Gençlik Kolları üyesi Mehmet Emin Göç'ün ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

"İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİN KURULUMUZA SEV ETTİK"

Şenocak, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a konuya ilişkin, "Mermi gösteren adamın partimizde işi olamaz" değerlendirmesinde bulundu. Hakan'ı arayan Şenocak, “Bu şahsın AK Parti üyesi olduğunu tespit ettiğimiz anda o paylaşım yapılır yapılmaz tepki gösterdik. Hemen harekete geçtik. Şahsı kesin ihraç istemiyle disiplin kurulumuza sevk ettik. Yasal olarak takip edilmesi gereken süreçtir bu. Bundan önceki uygulamalarımızdan yola çıkarak şunu söyleyebilirim: Bu tür kişilerin bizim partimizde yer almaları mümkün değildir. Tehdit etmek, kurşun göstermek... Bizim siyaset anlayışımızda yer alamaz. Milyonlarca üyesi olan bir siyasi partide üyelerden biri böyle bir davranış içine girmiş olabilir. Bu başka partilerde de olabiliyor. Önemli olan bizim parti olarak o şahsa yönelik tutumumuz. Hiçbir tereddüde kapılmadan anında tavrımızı gösterdik” ifadesini kullandı.

AKP İLK BAŞKANI DA KAFTANCIOĞLU'NU TEHDİT ETMİŞTİ

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, geçen haftalarda CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun AKP’ye yönelik değerlendirmelerine, “CHP İl Başkanı, genlerine uygun maceralar arıyor. Haberi olsun; Boğaz bu mevsim serin, yazın da derindir” sözleriyle tehdit ederek yanıt vermişti.