Türkiye'nin gündemine oturan 'cinsel istismar' önergesinin imzacılarından olan AKP'li milletvekili Ramazan Can, muhalefetle görüşeceklerini söyledi. 'Gerekirse düzeltme olur' diyen Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, düzenlemenin doğru olduğunu savunarak önergeyi geri çekmeyeceklerini ifade etti.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, erken yaşta evliliklerle ilgili mağduriyetlerin giderilmesine yönelik önergelerinin doğru olduğunu, tecavüzcülere af niteliği taşımadığını, bu nedenle düzenlemeyi komisyona geri çekmeyeceklerini belirterek, "Muhalefetin değişiklik önerisi varsa bekliyoruz" dedi.
Önergede imzası bulunan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can önergeyi 'sonuna kadar' savunarak, "Muhalefetle görüşeceğiz, gerekirse düzeltme olur" dedi. KURTULMUŞ: GÖZDEN GEÇİRİRİZ 'Cinsel istismar' düzenlemesi ile ilgili soruları yanıtlayan Kurtulmuş, "Şu anda parlamentoya gelen tekliften başka bir şey yok. Bir şey konuşulacaksa CHP ve MHP’nin teklif getirmesi gerektiğini söylüyoruz. Muhalefet partileri de bir teklif getirirse gözden geçiririz" dedi. CHP VE MHP 'ÇEKİLSİN' DEDİ AK Parti'li Elitaş düzenlemeyle ilgili CHP'li Gök ile telefonda görüştü. CHP'li Levent Gök'ün, Mustafa Elitaş'a "Önergenizi çekin" dediği öğrenildi. MHP'li Akçay ise yaptığı açıklamada "Önerimiz düzenlemenin geri çekilmesi" dedi.

Dokuz8HABER