Siyasi gündem videolar ve iç hesaplaşmalarla sarsılırken, Cumhur İttifakı’nın anketlerdeki çöküşü de sürüyor. MetroPOLL anketine göre Millet İttifakı yüzde 48’e yükseldi, Cumhur İttifakı yüzde 40’ta kaldı. Davalar, kazalar, yolsuzluklar ile yüklü bir gündemden öne çıkanları sizin için derledik.

https://www.youtube.com/watch?v=1wAIsu_Srqc

SİYASETİN ÖZETİ: BİR CİSİM YAKLAŞIYOR

MetroPOLL Araştırma’nın verilerine göre, Millet İttifakı oylarını yüzde 48 düzeyine çıkardı ve Cumhur İttifakı ile arayı açtı. Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 40 civarında kalırken, iktidarın seçmen tabanının büyük bölümünün Sedat Peker'in iddialarını bilmediği ortaya çıktı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop hakkındaki eleştirilere yanıt verdi, muhatabın kendisi olmadığını savundu, “10 bin dolar alan kimdir, açıklansın” dedi. Sedat Peker'den, gazeteci Veyis Ateş'e mesaj geldi: “Sen zalimin yanında saf tuttun, Pazar günü görüşeceğiz.”

Leman dergisi, “Bir cisim yaklaşıyor” kapağı ile Sedat Peker’in iddialarını kapağına taşıdı. CHP milletvekili Ali Mahir Başarır, “Mafya liderleri ile dans eden siyasilere soruşturma bile açılmıyor” diyen Alanya Hâkimi Ali Dursun Turan’ın açığa alındığını duyurdu.

AKP'li Mamak Belediye Meclisi üyesi Esra Yılmaz “Belediyede yolsuzluk tespit ettim" diyerek istifa etti. Kadir Topbaş'ın damadının ortağı tarafından İBB’ye satılan arazide 106 milyon dolar zarar tespit edildi.

DÜNYA GENELİNDE 2 MİLYAR DOZDAN FAZLA AŞI

Dünya genelinde koronavirüse karşı bugüne dek 2 milyar dozdan fazla aşı uygulandı. Türkiye, toplam aşı sayısı bakımından dünyada 11. sırada yer alırken her 100 kişiye düşen aşı sayısı 35,16 oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şu ana kadar 813 bin civarında öğretmenin aşılandığını açıkladı.

Almanya'nın Köln kentinde aylar sonra ilk konser yapıldı, aşılılar ve test sonucu negatif olanlar konseri izleyebildi.

Pandemi döneminde bisiklet kullanımı yaygınlaştı, öyle ki Türkiye’deki bisiklet üreticileri talebe yetişemez hale geldi.

CANLI YAYIN - #dokuz8GÜNDEM Akdeniz

Habere Güven Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Güven Boğa ve BirbuçukTV Genel Yayın Yönetmeni Armağan Kabaklı'nın sunduğu #dokuz8GÜNDEM Akdeniz'de bu hafta CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Kenan Doğan var.

https://www.youtube.com/watch?v=EgQeYaGpNlk

GÜNÜN DİĞER ÖNEMLİ BAŞLIKLARI

  • 12 yıldır iktidarda olan Netenyahu’ya karşı 8 muhalefet partisi birleşti. İlk kez bir Arap partisinin yer aldığı koalisyon kuruluyor.
  • Gökkuşağı bayrağı taşıdıkları için yargılanan Boğaziçili öğrencilerin davasına devam edildi. Dava 28 Haziran’a ertelendi.
  • "Cumhurbaşkanı'na hakaret" gerekçesiyle yargılanan avukat Kemal Aytaç, “İktidar ne hukuk ne de insan hakkı tanıyor” dedi.
  • İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Mayıs ayında en az 232 işçi hayatını kaybettiğini duyurdu.
  • TÜİK, Mayıs ayında enflasyonun 7 aydır ilk kez gerilediğini duyurdu. Yıllık enflasyon yüzde 16,59 olarak hesaplandı.
  • Vergi cezalarını, sigorta primlerini içeren borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa Meclis’ten geçti.
  • Trafik kazalarında günün bilançosu ağırdı, Sivas’ta 9 kişi, Siverek'te ise 5 kişi yaşamını yitirdi.
  • Boşanma aşamasında olduğu erkekten ölüm tehditleri alan Edanur Işık, “Çocuklarımla yaşamak istiyorum!” dedi.
  • Oyuncu Ezgi Mola, hakkında açılan dava ile ilgili gösterilen dayanışmayı “Yalnız olmadığımı böyle hissetmek çok güzel” diye yorumladı.
  • Müzik dünyası, Kalan Müzik’in kurucusu Hasan Saltık’ın erken yaşta kaybı ile sarsıldı.