AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı, saat 17.30'da başladı. Toplantının sonlanmasının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Berat Albayrak'ın istifasına değinmeyen Ömer Çelik, ardından gazetecilerin Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin sorusuna da, "MYK gündemine sizinle paylaştım. Görevden alma, Cumhurbaşkanlığı'nın takdiririndedir. Sayın Cumhurbaşkanımız kendi takdirlerinde olan bu konuyu uygun gördüğü şekilde kamuoyuyla paylaşacaktır" yanıtını verdi. Açıklamadan öne çıkan başlıklar şu şekilde:
  • İzmir depremiyle ilgili gündemi yakın bir şekilde takip ediyoruz. Türkiye de bu büyük acının yaralarını sarmaya devam ediyor. 115 vatandaşımız hayatını kaybetti, devlet bütün imkanlarıyla birlikte hep beraber yaraları sarmaya devam ediyor.
  • Tek dertleri Ermenistan'ın gayri insani ve gayri hukuki desteklerine destek vermek. Bu ülkelerin başında Fransa geliyor. Fransa'daki kendini yönetememe problemini kapatmak için İslam, Türkiye düşmanlığı tavrın içerisine giriyor. Fransız devletinin hukuk ve insanlık alanındaki kazanımlarının Macron tarafından berhava edildiğini görüyoruz Fransız polisi 1 Türk, 3 çocuğu ailelerinden alarak sorguladı. Bu çocuk 10 yaşlarında. Peygamber efendimizin hakkında yapılan çirkin karikatürlerle ilgili sınıfta yorum yapmalarını istiyorlar. Öğrenciler doğru bulmadıklarını söylüyorlar ve ailesine haber bile vermeden sorgulayıp, terör suçlusu muamelesi yapan bir Fransa ile karşı karşıyayız.
  • Bozkurtlar adlı bir yapılandırma yok, bu tamamen yakıştırma bir isim. Oradaki kardeşlerimize Fransa devletinin bu şekilde girişimleri söz konusu oluyor. Orada barışçı gösterisi yapan vatandaşlarımız böyle muamele ile karşı karşıya iken PKK ve FETÖ'cüler çok rahat gezebiliyorlar.
  • ABD seçimleri ile eşzamanlı olarak Netanyahu yönetimi yeni işgallere imza atıyor. Ürdün vadisinde konutları yıkıyor. Dünyanın bu barbarlığa ve hukuksuzluğa karşı ses vermesini bekliyoruz.
  • Yarın 10 Kasım, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 82. yıldönümü. Bir kez daha Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyoruz.
  • MYK gündemini sizlerle paylaştım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Benim bir açıklama yapmam söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüğü şekilde kamuoyuyla paylaşacaktır. MYK'nın konusu olan bir konu değil. Devletimizde çarkın işlemediğine dair bir durum yok.