Z kuşağı için hareket geçen AKP'nin, partiye genç üye katılımını artırmak için YouTuber’larla görüşmeler yaptığı ve gençlere sosyal medya aracılığı ile ulaşmayı hedeflediği aktarıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 43 şehre giderek buralarda yapılan kongrelere katılacağı aktarıldı. Takvime göre, Erdoğan’ın MYK toplantısında, AKP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e "Son dönemde AK Parti’ye katılan 100 yaş üzeri 40 nene ve dedenin adreslerini bulun, teker teker evlerinde ziyaret edeceğim" dediği öğrenildi. Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun'un haberine göre toplantıda, AKP’nin şimdiye kadar 680 bini bulan ve Kasım ayına kadar bir milyona ulaşılması hedeflenen yeni üyelerle ilgili, klasik parti iletişiminden daha ziyade, interaktif bir çalışma başlattığı anlatıldı.

68 BİNDEN FAZLA GENÇ ÜYE KATILIMI

MYK’da AKP’ye yeni kayıt olan üyelerle ilgili yapılan çalışmalar da gündeme geldi. AKP’nin, bu yıl içerisinde 68 binden fazla genç üyenin partiye katılması sebebiyle Z kuşağı için yeni bir proje hazırladığı öğrenildi. Daha fazla genç üyenin partiye katılımını sağlamak için YouTuber’larla görüşmeler yapıldığı aktarıldı. AKP ayrıca gençlere, popüler sosyal medya hesapları olan Instagram, YouTube ve Twitter üzerinden de ulaşmayı hedefliyor. AKP, 1 milyona yeni üye için de bir etkinlik düzenleyecek. Eş zamanlı olarak, her ilde yeni üye bir fidan dikecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da etkinliğe telekonferans ile katılacak.