Muhalefet ve toplumun büyük bir bölümünün tepkisine rağmen sosyal medyaya sansür düzenlemesi AKP ve MHP'nin oyları ile meclisten geçerek yasalaştı. MetroPoll Araştırma şirketi sosyal medya yasasını halka sordu. Araştırmaya katılanların yarısı bu düzenlemeyi doğru bulmadığını belirtti.

MetroPoll Araştırma’nın, hükumetin sosyal medyaya sansür getiren düzenlemesine ilişkin yaptığın son anket halkın yasaklara bakışını ortaya koydu. Sonuçlara göre yasakları doğru bulmayanlar, doğru bulanlardan neredeyse yüzde 10 oranında fazla.

ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 40'I SANSÜRÜ DOĞRU BULUYOR

MetroPoll Araştırma’nın ‘Türkiye’nin Nabzı Temmuz 2020: Sosyal Medya Düzenlemesi Yasa Tasarısı’ anketinde, “Hükümet, Twitter, Instagram, Facebook vb. sosyal medya uygulamalarının kısıtlanması, kapatılması ve içeriklerinin cezai yaptırıma uğratılmasını içeren bir yasa çıkarmak istemektedir. Siz böyle bir yasa çıkarılmasını nasıl karşılarsınız?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 49,6’sı “Doğru bulmam” derken, yüzde 40,8’i ise “Doğru bulurum” cevabını verdi. Ankete katılanların yüzde 9,6’sı ise “Fikrim yok” dedi.

AKP'YE OY VERENLERİN YÜZDE 21 BU YASAYI DOĞRU BULMUYOR

24 Haziran 2018 Milletvekili seçiminde oy verilen partiye göre dağılımında ise AKP’ye oy verenlerin yüzde 66,4’ü “Doğru bulurum” cevabı verdi. Yüzde 21,4’ü ise “Doğru bulmam” dedi. CHP’ye oy verenlerin yüzde 79’u söz konusu yasayı doğru bulmadığını belirtirken, HDP’lilerde bu oran yüzde 65,7 oldu. İyi Parti’liler arasında ise doğru bulmayanların oranı yüzde 75,7 oldu.

MHP'LİLERİN YÜZDE 41'İ BU YASAYI DOĞRU BULMUYOR

Yasaya destek veren partilerden MHP’liler in yüzde 41,4’ü “Doğru bulmam” cevabını verdi. MHP’li olup yasayı doğru bulanların oranı ise yüzde 38,3’te kaldı.