AKP MKYK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. MKYK'ya ilişkin açıklama yapan AKP sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, koronavirüs salgınıyla ilgili provokatif bilgi paylaşan, çoğu FETÖ kaynaklı 11 bin hesabın tespit edildiğini bildirdi. Avrupa'daki ırkçı saldırılara ilişkin değerlendirmede bulunan Çelik, şunları kaydetti: "Avrupa'da, bu yılın başından hazirana kadar 65 ırkçı ve İslam karşıtı vaka görülmüştür. 38'i Türk camisi ve cami derneklerine yöneliktir. Bu tip faşistlere göz yumanlar, eninde sonunda bunlarla yüzleşme durumuyla karşı karşıya kalıyorlar."

YURT DIŞINDAN ÖLENLERDEN 454'Ü GETİRİLDİ

Koronavirüs salgınının başından itibaren 128 ülkeden 80 bin vatandaşın Türkiye'ye getirildiğini ifade eden 1 Haziran itibarıyla yurt dışında salgın nedeniyle hayatını kaybeden 558 vatandaşın 454'ünün cenazelerinin Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

YUNANİSTAN'A TEPKİ

Çelik, Yunanistan Savunma Bakanı'nın "savaşa hazırız" sözlerine ilişkin, "Bu tip kötü şakalar yapmayın, bu tip şakalar alnınıza yapışır" değerlendirmesinde bulundu.

"MECLİS 3 İSMİN VEKİLİĞİNİ DÜŞÜRMEYE MECBURDUR"

Üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin soru üzerine Çelik, "Meclisinki usulü bir işlemdir. Odaklanılması gereken mahkeme kararıdır. Meclis bunu yapmaya mecbur" dedi.

GAZETECİLERE ASKERİ CASUSLUK SORUŞTURMASI

Çelik, Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'in gözaltına alınmasına ilişkin soruya, "Gazetecilerle ilgili yargı süreci devam ediyor. Askeri casusluk suçu çerçevesinde bir soruşturma söz konusu. Onu beklememiz gerekiyor" yanıtını verdi.