CHP'nin Sağlıkta Şiddet Yasa teklifini dün reddeden AKP ve MHP'nin, aynı teklifi Meclis gündemine getirmeye hazırlandığı ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Koca, "En kısa sürede yasalaşacağına inanıyoruz" dedi.

CHP'nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Sağlıkta Şiddet Yasa teklifinin Meclis gündemine alınması teklifi dün AKP-MHP oylarıyla reddedilmişti. Bugün ise AKP ve MHP'nin Meclis'e yeni bir teklif sunacağı belirtildi.

"EN KISA SÜREDE YASALAŞACAĞINA İNANIYORUZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Değerli vekillerim, Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Yasa Teklifi ile 1 milyon 100 bini aşkın sağlık personelimize güvence sunma hazırlığında olan Yüce Meclisimize şükran borçluyuz. Teklifin istisnasız her vekilimizin desteği ile en kısa sürede yasalaşacağına inanıyoruz."

"NEDEN REDDETTİNİZ?"

Bakan Koca'nın bu paylaşımına birçok kullanıcı tepki gösterdi: "Dün CHP’nin verdiği Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Önce neden reddettiğinizi sağlık çalışanlarına ve millete anlatmanız gerekiyor. Neden REDDETTİNİZ?"

"AKP VE MHP'Yİ KINIYORUZ"

İstanbul Tabip Odası, teklifin reddedilmesinin ardından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti: "Yaşamlarımızı ortaya koyarak pandemiyle mücadele ettiğimiz bugünlerde yıllardır ısrarla talep ettiğimiz Sağlıkta Şiddet Yasasını gündeme almayı bile çok gören AKP ve MHP'yi kınıyoruz."