CHP'nin "128 milyar dolar nerede?" sorusuna "yalan üretim merkezi" suçlamasını içeren çizgi filmle yanıt veren AKP, videoyu sosyal medya hesaplarından kaldırdı.

AKP’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve CHP'yi hedef alan "yalan üretim merkezi" başlıklı çizgi film kaldırıldı. Partinin tüm sosyal medyada hesaplarından kaldırılan çizgi film, ters tepmiş ve “128 milyar dolar nerede?” sorusunu yeniden gündeme taşımıştı.

NE OLMUŞTU?

CHP'nin “128 milyar dolar nerede?” sorusunu açık ve net şekilde yanıtlamaktan kaçınan AKP'nin çizgi film formatında hazırlanan propaganda videosunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak karikatürize edilmişti. Muhalefetin, iktidara yönelik eleştirilerinin dayanaksız olduğu iddia edilen çizgi film "Cumhuriyet Halk Partisi" tabelasının düşmesi sonucu "CHP Yalan Üretim Merkezi" tabelasının ortaya çıktığı sahneyle başlıyordu. Ardından merkezde Kılıçdaroğlu ve Öztrak'a "Yalan Jenaratörü" ve "İnsafsız Yalan Aracı" ile "Papağan İksiri" tanıtılıyordu. "128 milyar dolar nerede" sorusunun "papağan gibi tekrar edildiği" ifade ediliyordu. https://dokuz8haber.net/gundem/politika/chpden-akpnin-videosuna-yanit-gisesi-cok-zayif-kaldi/