Baroların yapısına yönelik değişikliği hayata geçirmek için harekete geçen AKP'nin büyük kentlerdeki baro yapısını parçalamak adına çoklu baro sistemine geçmeyi planlıyor.

Büyük kentlerdeki baroların yapılarını çözmek isteyen AKP, İstanbul İzmir ve Ankara'da çoklu baro sistemine geçmeyi planlıyor.

2 BİN AVUKAT BARO KURACAK

AKP tarafından sürekli gündemde tutulan baro yapısındaki değişiklikler yakında hayata geçebilir. Baroların iktidar karşısındaki tutumu nedeniyle hedef gösterilmesi üzerine başlayan tartışmalarda çoklu baro sistemi tartışılıyor. Anka Haber Ajansı'nın kulislere dayandırdığı habere göre, İstanbul İzmir ve Ankara'nın baro yapısını dağıtmak isteyen AKP, bu kentlerde çoklu baro sistemi getirmeyi hedefliyor. Buna göre avukat sayısı 5 bini aşan illerde yeni baro kurulabilecek. 2 bin avukat bir araya gediğinde yeni baro kurabilecek. Barolara üyelik başvurularına ise kabul zorunluğu getirilecek.

İSTANBUL'DA 8 BARO KURULABİLECEK

Avukat sayısı düşünüldüğünde İstanbul'da en az 5 baro kurulabilecekken, bu sayının 8'e çıkabileceği iddia ediliyor. AKP içindeki baro tartışmalarında nispi ve çoklu baro sistemlerinin karması bir modelin önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacağı konuşuluyor.Bugünkü baro sistemine göre Türkiye'deki barolar, barolar birliğinin yüzde 68'ine tekabül ediyor.