AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, "Alın teri için yola çıkan herkesin yanındayım" diyerek maden işçilerine destek veren sanatçı Türkan Şoray'ı hedef aldı ve "Tantanacı medya sahnesinin son artisti" ifadelerini kullandı.

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, maden işçilerinin eylemine destek veren ve emekçilerin yanında olduğunu söyleyen sanatçı Türkan Şoray'ı hedef aldı.

"TANTANACI MEDYA SAHNESİNİN SON ARTİSTİ"

Twitter'da 'Yeliz' adıyla açtığı sahte hesaptan kendi paylaşımlarını överken yakalanmasıyla hatırlanan AKP'li Çamlı, yaptığı paylaşımda Türkan Şoray'ın sözlerinin yer aldığı haber görsellerine yer vererek, şu ifadeleri kullandı: "Çamuriyetçi, HDPKK'cı, Amerikancı, İsrailci, Emperyalist işbirlikçisi, tantanacı medya sahnesinin son artisti Türkan Şoray." https://twitter.com/ahmethamdicamli/status/1322965427572584450

ŞORAY "TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK" DEMİŞTİ

Türkan Şoray, Sözcü gazetesinden Yüksel Şengül'ün sorularını yanıtlamış ve "Sizce Türkiye'nin en büyük sorunu nedir?" sorusuna "İşsizlik" yanıtını vermişti. "Birinci sıraya işsizliği koyarım. Korona olayından sonra daha da büyük bir sorun olacak diye endişeleniyorum," diyen Şoray, şu ifadeleri kullanmıştı: "Özellikle gençlerin büyük bir enerjisi var. Maalesef okumuş, üniversite bitirmiş veya okuyamamış, ülkemizin geleceği olan gençlerimiz iş arıyor. Gençlerin, özellikle geçim derdinde olan insanların derdi beni çok mutsuz ediyor. İstatistiklere baktığımızda ürkütücü bir tabloyla karşı karşıyayız. Yıllarca yemeyip içmeyip evlatlarını okutan, onların meslek sahibi olması için çırpınan ailelerin hüznünü ve hayal kırıklıklarını yüreğimde hissediyorum. Gençlerin önü açılmalı. Onlar bizim geleceğimiz, onlar bu ülkeyi aydınlığa götürecek olanlar… Umutsuzlukları umuda çevrilmeli diye düşünüyorum. Tarım işçileri, maden işçileri, fabrika işçileri haklarını alamamaktan dolayı isyan içindeler… Soma işçileriyle ilk günden beri çok ilgiliyim ve kalbim onlarla çarpıyor. Maden işçileri, tarım işçileri, işçiler, emekçiler… Alın teri için yola çıkan herkesin yanındayım. Herkes emeğinin karşılığını mutlaka almalı. Ancak o zaman hep beraber yüzümüz güler."