AKP MKYK üyesi Metin Külünk, İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı "Kademeli normalleşme genelgesi"ni "Kafa karışıklığına ve sokağın büyük tepkisine neden olacağı net olan bu genelge acilen revize edilmeli." sözleriyle eleştirdi.

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi ve İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk, İçişleri Bakanlığınca alınan önlemleri Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım ile eleştirdi. Genelgenin kafa karışıklığına yol açacağını ve sokağın tepkisini büyütebileceğini ifade eden Külünk, “Vatandaşımız ‘Bize nefes aldırın; kurallara belirgin uymazsak; kademe kademe yasak gelsin. Fakat biz hep itaat ediyoruz; siz artık halden anlamaz oldunuz’ tepkisini verecektir. 1 Haziran sonrasında ise Türkiye’nin küresel düzenin dayatmalarından koptuğu, kendi normalini oluşturulduğu bir süreç için güçlü bir halk desteği oluşmuş durumda iken bunu değerlendirmek gerekir” ifadeleriyle tedbirleri ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldı. https://twitter.com/mkulunk/status/1393859405901348864

SOYLU’YA YAKIN DERNEĞİ BASTIĞI İDDİASI

Yayınlanan genelge sonrası Soylu'yu hedef alan Metin Külünk'ün ismi, geçtiğimiz yaz aylarında Milli Beka Hareketi genel merkezinin basıldığı iddialarında geçiyordu. İddialara göre, 22 Ağustos 2020’de, Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Milli Beka Hareketi’nin İstanbul’daki merkezini basan Külünk, bir grup yandaşını yanına katarak, dernektekilere fiziksel şiddet uyguladı. Derneğin başkanı olan Murat Şahin, Twitter’dan yaptığı açıklamada, baskın nedeniyle Külünk’ü hedef almış, eski milletvekilini ahlaksızlıkla suçlamıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi Rize’nin Güneysu ilçesinden olan Külünk’ün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasında veliahtlık kavgası olduğu iddia edilen Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’a yakın bir isim olduğu söyleniyor.