Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı “Ben aşılandım” videosuna “Böyle bir şey yazmaya gerek var mıydı” ifadeleriyle tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, A Haber’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın büyük tepki çeken “Ben aşılandım” videosuna ilişkin “Maskenin üzerine böyle bir şey yazmaya gerek var mıydı, bilmiyorum. Turizm sektöründe çalışan kişilerinde bunun olması turistler için bir güvencedir. En azında psikolojik olarak rahatlatır. Ama maskeye bu yazı yazılmayabilirdi” ifadelerini kullandı.

"UZMANLAR BU HAFTANIN ÇOK KRİTİK OLACAĞINI İFADE EDİYOR"

Kurtulmuş, “tam kapanma” uygulamasının sona ermesinin ardından başlayan "kademeli normalleşme" sürecine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Koronavirüse ait bütün veriler takip ediliyor. Tedbirler buna göre bazen sıkılıp bazen gevşetiliyor. Tam kapanma sonrası kademeli bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Millet olarak fedakarlık yapıyoruz. Samimi olarak muhalefetin fikirlerini dinlemeye hazırız. Uzmanlar bu haftanın çok kritik olacağını ifade ediyor. Tüm rakamlara bakılacak. Hastalığı bütünüyle ortadan kaldırmak istiyoruz. Tüm uygulamalara bakılacak ve sonrasında bir karar verilecek.” https://twitter.com/dokuz8haber/status/1392926368690839553