AKP üyesi ve partinin eski milletvekili Metin Külünk, sosyal medya hesabından Marmaray'daki yoğunluk ve sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı görüntüleri paylaşarak sorumluları eleştirdi.

AKP'li Metin Külünk Marmaray'ı İBB'nin işlettiğini düşünerek yoğunluktan dolayı İBB'yi eleştirdi.

"YEREL YÖNETİMLER HÜKÜMETİN TİTİZLİĞİNE AYAK UYDURSUN"

Metin Külünk, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Burası İstanbul/Marmaray. Bu nasıl bir ciddiyetsizlik ve de nasıl bir aymazlıktır! Kamu ve yerel yöneticilerin çok başarılı yönetilen bir süreçte sorumluluklarının daha da farkında olarak ve tehlikenin henüz geçmediğini unutmadan hükümetimizin titizliğine ayak uydurmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

"İBB ÇALIŞMIYOR"

Külünk'ün Marmaray görüntülerini paylaştığı videoda konuşan ses, "İBB şu an çalışmıyor, Görmüş olduğunuz herkes şu an risk altında. Resmen ölüme yolculuk gibi bir yolculuk var şu anda" ifadelerini kullanıyor.

MARMARAY HÜKÜMETE BAĞLI

Külünk'ün paylaşımlarının ardından pek çok yurttaş tweete yorum yaptı. İBB'nin yetkili Beyaz Masa hesabı ise Külünk'e "Metin Bey Merhaba, Marmaray işletmesi Ulaştırma Bakanlığı TCDD tarafından yapılmakta olup, [@Marmaraytcdd] ile iletişime geçmenizi rica ederiz. İyi günler dileriz" cevabını verdi. Yanıtın ardından sosyal medyada AKP'li Metin Külünk'ün hükümete bağlı Ulaştırma Bakanlığı tarafından kontrol edilen Marmaray'daki tedbirsizliği eleştirmesi bazı yurttaşlar tarafından takdirle karşılandı.

KÜLÜNK: BU ÜLKE HEPİMİZİN

Farkında olmadan AKP'yi ve hükümetin ulaştırma politikalarını eleştiren Külünk, sosyal medyadan itidal ve birlik çağrısı yaparak konuyu kapattı.