AKP'nin 7'nci Olağan Büyük Kongresi'nde salgın kısıtlama ve kurallara uyulmadığı yönündeki eleştirilere yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Yatay kamera çekiminin yanılttığını düşünüyorum, teşkilatımız maske, mesafe, temizlik kurallarına riayetsizlik göstermedi" ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, dün Ankara'da düzenlenen 7'nci Olağan Büyük Kongre'de koronavirüs salgını nedeniyle getirilen kısıtlama ve kurallara uyulmadığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

“MASKE, MESAFE, TEMİZLİK KURALLARINA RİAYETSİZLİK GÖSTERİLMEDİ”

Haber Global'in yayınında konuşan Özkan, "Siz de takdir edersiniz ki; oradaki yatay çekimi dikkate aldığınız zaman, 1 kilometrelik alanda insanlar adeta üst üste binmiş gibi görünüyor. Oysa ki; o kalabalığın içinde bulunduğunuz zaman orada çok da küçümsenmeyecek bir mesafe var. Yani ben orada yatay bir kamera çekiminin yanılttığını düşünüyorum. İnanın su içmek için zaruret haricinde hiçbir şekilde teşkilat mensuplarımızın maske, mesafe, temizlik kurallarına riayetsizlik göstermediğinin altını çizmek lazım. Bu konuda bir hassasiyet vardı" diye konuştu. Özkan, il kongrelerinde de tüm tedbirlerin alındığını belirterek, kongre yapılan bütün illerde Covid-19 vaka sayılarını çıkarttıklarını ve herhangi bir artış gözlemlemediklerini söyledi. Özkan ayrıca, "Bu anlamda göreceksiniz önümüzdeki 1 haftalık süreçte yine gözlemlenecektir. Türkiye genelinde vaka artışında herhangi bir değişiklik olmayacağını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

https://dokuz8haber.net/gundem/politika/cumhurbaskani-erdogan-yeniden-akp-genel-baskani-secildi/