AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Twitter'ın Türkiye'de 7 binden fazla sosyal medya hesabını kapatmasına ilişkin "Sosyal medyada yasakçı tutum sonuç vermez" açıklamasında bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Twitter'ın Türkiye'de 7 binden fazla sosyal medya hesabını kapatmasına ilişkin konuştu. CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Ünal, Twitter'ın tarafsız olmadığını belirterek, "Herhangi bir şekilde içeriklere müdahalesi söz konusu olamaz. Tarafsız bir platform olarak, sadece veri sağlayıcı. Twitter bu kararla tarafsız bir platform olmadığını ortaya koydu. Barış Pınarı Harekatı'na destek vermenin kapatma nedeni olması kabul edilebilir mi?" ifadelerini kullandı.

"BENİM TWEETİMİ DE ÖRNEK KOYMUŞLAR"

Ünal, ABD Başkanı Donald Trump'ın da Twitter'a uyarıda bulunduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: "İddia ne? Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek... Benim tweetimi de örnek koymuşlar. Benim bu harekata destek mahiyetinde attığım tweet, HDP'nin PKK ile ilişkisi bunu dünya alem biliyor. Trump geçtiğimiz hafta uyarıda bulundu. Ama bu hareketiyle Twitter tarafsız platform olmadığını, taraflı bir yayıncı gibi davrandığını ve içeriye müdahale ettiğini ortaya koydu."

"BU PLATFORMLAR VERİLERİNİZİ SATABİLİR"

Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlara sosyal medyayı kullanmayın demiyorum. Ama büyük bir farkındalıkla devam etmeliler. Bu tarafsız gibi görünen platformlar bir anda sizin verilerinizi birilerine rahat bir şekilde satabilir. Sosyal medyada yasakçı tutum sonuç vermez. Salgınla beraber dijtal çağ 10 yıl erkene çekildi. Bu yüzden bu gelişmenin gerisinde kalamayız. Her ülke bununla ilgili çalışmalar yürütecektir."

İLETİŞİM BAŞKANI DA "GERÇEK DIŞI" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Twitter’ın AKP ile bağlantılı olduğunu belirterek 7340 hesabı ‘manipülasyon yaptıkları için’ kapatmasına tepki göstermiş, Twitter’ın “sahte hesap” iddiasının gerçek dışı olduğunu savunmuştu.