Bir babanın çocuğunu akülü araca bindirip halatla otomobile bağlayıp çektiği görüntü sosyal medyada büyük tepki çekmişti. İstanbul Esenyurt'ta yaşanan olaya tepki gelince polisler o görüntülerden babaya ulaştı.

Görüntülerde halatın bir ara gevşemesi ile küçük çocuğun akülü aracını kontrolde zorlandığı park eden bir araca çarpmaktan son anda kurtulduğu, daha sonra yanından iki aracın geçtiği belirlendi. Esenyurt Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısa süre sonra harekete geçerek, otomobili ve bunu kullanan kişiyi tespit etti.

SÜRÜCÜ TESPİT EDİLDİ

Sürücüye 2918 sayı Karayolları Trafik Kanununun 47/1-d (Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak) maddesine istinaden 132 lira, 30/1-b (Görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak ….) maddesine istinaden 288 lira, toplam 420 lira trafik idari para cezası uygulandı.

SÜRÜCÜ BELGESİNE GEÇİCİ OLARAK EL KONULDU

Ayrıca sürücü belgesine de geçici olarak el konuldu. Bunun yanı sıra koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle aynı kişiye Umum Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi uyarınca 3180 lira idari para cezası verildi.