Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sokağa çıkma yasağının şu anda gündemlerinde olmadığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Anadolu Ajansı Özel Yayını"nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketine ilişkin, "Paketle birlikte önümüzdeki 3 ayda 50-60 milyar liralık bir likidite piyasayı rahatlatacak" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BU SÜREÇTEN EN POZİTİF ÇIKAN ÜLKE OLACAK"

Albayrak, birçok sektörün kısa çalışma ödeneğinden yararlanmasının söz konusu olacağını belirtti. Bakan Albayrak, esnafların başta kamu bankaları olmak üzere likidite imkanlarından faydalandırılacağını söyledi. Mart ayında hafif bir yavaşlama ile birlikte ilk çeyreğin beklentilerin üzerinde kapanacağını belirten Albayrak, şunları kaydetti: "Türkiye böyle bir küresel sürece belki dünyada en hazırlıklı ve en tedarikli, alt yapı itibarıyla en güçlü giren ülkelerden biri. Ben, beklenti olarak Türkiye ekonomisinde şu an için bir risk görmüyorum. Şu anda bütçe riski yok, Türkiye ekonomisi bu süreçten en pozitif çıkan ülke olacak" dedi.

"ŞUAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEMDE YOK"

Albayrak, Türkiye'nin mevcut kapasitesi içinde makul olan talepleri yerine getireceklerini ifade etti. Koronavirüs salgını tedbirlerine ilişkin Albayrak, sokağa çıkma yasağının şu anda gündemde olmadığını söyledi. Bakan Albayrak, şöyle devam etti: "Küresel resmin olumsuz senaryolarına karşı maliye politikaları elimizde bir silah, gerektiğinde tabii ki kullanacağız ama bugün için böyle bir risk görmüyorum. Döviz kurundaki Enflasyon üzerinde ciddi bir fiyatlanma davranışı olacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.