Aleyna Çakır’ın ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullandığı görüntülerin ardından sosyal medyada "ÜmitCanUygunTutuklansın" kampanyası sonrası gözaltına alındı.

Aleyna Çakır’ın ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullandığı görüntülerin ardından sosyal medyada "ÜmitCanUygunTutuklansın" kampanyası sonrası gözaltına alındı. Uygun hakkında uyuşturucuyu özendirmek suçundan işlem yapılacağı ifade edildi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aleyna Çakır'ın ölümü ile ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen videolarının sosyal medyada yer alması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alındı. Kaçmaya çalışırken yakalanan Uygun, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Ümitcan Uygun’un kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla babası Durak Uygun ile madde kullanımı görüntülerinde yer alan bir kadın da gözaltına alındı.

BİR BAŞKA CANLI YAYINDA “SENİ DE ÖLDÜRECEĞİM” DİYE TEHDİTLER SAVURMUŞTU

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümüne dair yürütülen soruşturmada baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, Instagram hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında TikTok fenomenini, “Seni de öldüreceğim” diyerek tehdit etmişti. Olayın ardından Ümitcan Uygun hakkında, ‘Tiktok’ fenomeni Abdullah S.’yi tehdit ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da 4 Haziran’da intihar ettiği iddia edilen ve cansız bedeni sevgilisi tarafından bulunan Aleyna Çakır’ın, eski sevgilisi Ülkücü Ümitcan Uygun tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor. Aleyna Çakır’a eski sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından şiddet uygulandığı anlara ait ses kaydı ortaya çıktı. Çakır’ın komşusunun Müge Anlı’ya gönderdiği kayıtta Çakır’ın yardım “İstemiyorum, yeter artık git” diyerek haykırdığı kaydedildi. Daha önce sistematik şiddete maruz kalan ve ölümle tehdit edilen Çakır, bu olaydan sonra 17 Nisan’da Ümit Can Uygun ve arkadaşı Enes Ö.’den şikayetçi olmuştu.