İletişim Başkanı Altun, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimin azaltılması gerektiğini ifade ederek, Türkiye’nin her zaman diplomasiden yana olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Doğu Akdeniz'deki krize ilişkin Yunanistan ile 'istikşafi' görüşmelere başlanacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Diplomasi her daim doğru yoldur" ifadelerini kullandı.

"İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELER KARARINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

İletişim Başkanlığı tarafından “Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansı” düzenlendiği belirtilerek, Başkanlığın Twitter hesabından şu paylaşımda bulunuldu: “Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, her zaman diplomasiden yana oldu. Doğu Akdeniz meselesini ikili bir anlaşmazlığa indirgeme çabalarına rağmen bu sorunun sadece Türkiye ve Yunanistan arasında olmadığı açıktır. Yunanistan ile istikşafi görüşmeler başlatma fırsatını memnuniyet ile karşılıyoruz; zira diplomasi her daim doğru yoldur. Önümüzdeki dönemde Doğu Akdeniz’de gerilimi azaltmalı; adil ve kalıcı bir çözüm için oluşan ivmeyi birlikte korumalıyız. Bugün, Doğu Akdeniz meselesinin anlaşılması için sorulması gereken bir dizi soruyu yanıtlamak için toplandık. Gerginliğin azaltılmasını, bölgenin bir barış ve istikrar havzasına dönüştürülmesini ümit ediyoruz.” https://twitter.com/iletisim/status/1309064204490600449