CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 6 kamu hastanesindeki 2 bin 523 yatak ve 340 yoğun bakım yatağının daha tamamen dolduğunu kaydetti ve “Ankara alarm veriyor. Sağlık Bakanlığı kontrolü yitirdi, süreci yönetemiyor” dedi

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, tedbirlerin gevşetildiği 1 Haziran’dan itibaren hasta ve ölüm sayısının arttığı Ankara’da ilk etapta ilan edilen 5 pandemi hastanesinin dışında diğer hastanelerde de koronavirüs tedavinin başladığını söyledi. Ankara’da şu anda Gölbaşı ve Gazi Mustafa Kemal devlet hastaneleri ile Ankara, Yenimahalle, Keçiören ve Gülhane Eğitim Araştırma hastaneleri olmak üzere 6 kamu hastanesindeki 2 bin 523 yatak ve 340 yoğun bakım yatağının tamamen dolduğunu belirtti.

"DİĞER HASTANELER COVID-19 BAŞVURULARINDAN DOLAYI BAŞKA HASTALARA HİZMET VEREMEZ DURUMA GELDİ"

Bilkent Şehir Hastanesi’ndeki 3 bin 629 yatak ile 659 yoğun bakım yatağının da dolmuş olduğunu ifade eden Emir, “Hastaların büyük çoğunluğu ilaç tedavisi ile evlerine gönderiliyor. Yatması gereken hastalar ise acil servislerde bekletiliyor, yatak açılınca ancak yatış verilebiliyor. Diğer hastaneler de COVID-19 başvurularından dolayı başka hastalara hizmet veremez duruma geldi” dedi.

"KRONİK RAHATSIZLIĞI BULUNANLAR COVID-19 VAKALARI İLE AYNI YERDE"

Emir, tüm bunlara ek olarak sadece COVID-19 hastası kabul etmesi gereken pandemi hastanelerinin Sağlık Kurulu hastalarına da kapı açmasıyla, yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan bu hastaların COVID-19 hastalarıyla aynı ortamda sağlık hizmeti almaya zorlandığını kaydetti.

"SAĞLIK BAKANLIĞI KONTROLÜ YİTİRDİ, SÜRECİ YÖNETEMİYOR"

Emir, açıklamasında şöyle dedi: "Ankara alarm veriyor. Söz konusu yoğunluk, pandemi hastanelerinde sosyal mesafe ve hijyen önlemlerinin de geri plana itilmesine ve uzayan kuyruklarda bulaş riskinin çok fazla artmasına sebep oluyor. Pandemi ile ilgili bakanlığın halka karşı dürüst olması ve bu süreci şeffaf bir biçimde yönetmesi gerekiyor. Ancak, vaka sayılarının düştüğünü iddia eden Sağlık Bakanlığı kontrolü yitirdi, süreci yönetemiyor."