Ankara Barosu, bir köpeğe cinsel istismarda bulunarak öldürdüğü ileri sürülen kişinin hak ettiği cezayı alması için sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı. Açıklamada, hayvana karşı şiddet ve istismarın bir an önce suç kapsamına alınması çağrısı yapıldı.

Ankara’da kendisine emanet edilen bir köpeğe cinsel istismarda bulunarak öldürdüğü öne sürülen Volkan Uzun isimli kişi, gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. Uzun'un serbest bırakılmasına tepki gösteren Ankara Barosu, suçlunun hak ettikleri cezayı alması için sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

"HİÇ KİMSE GÜVENDE DEĞİL"

Hayvana karşı şiddet ve istismarı bir an önce suç kapsamına alınması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Hayvanların öldürüldükleri, işkence görüp tecavüze uğradıkları ancak bir yandan da 'mal' muamelesi görüp katil ve tecavüzcülerinin serbestçe dolaştığı bir toplumda hiç kimse güvende değildir. Hayvan Hakları Kanunu sadece hayvanları ilgilendiren bir düzenleme değil, toplum vicdanını bizzat Meclis’te ve hukuk düzeninde cisimleştirecek yasanın kendisidir. Vahşet haberlerinin eksilmediği ülkemizde halen çıkarılmaması ise toplum vicdanının yasa koyucu tarafından inatla görmezden gelindiğinin kendinden menkul delilidir." https://twitter.com/ankarabarosu/status/1286282542866407424