Ankara Barosu, Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurarak başkentte ikinci baro kurulması için bazı avukatlardan baskıyla imza alındığı iddiasının araştırılmasını istedi.

Ankara Barosu, Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurarak başkentte ikinci baro kurulması için bazı avukatlardan baskıyla imza alındığı iddiasının araştırılmasını istedi. Baro dilekçesinde, “Avukatlara verilen talimatlarla çoklu baro kurulması için baskı yapıldığı yönünde çok sayıda sözlü ihbar tarafımıza ulaştı” denildi. Baro dilekçesinde, “Avukatlara verilen talimatlarla çoklu baro kurulması için baskı yapıldığı yönünde çok sayıda sözlü ihbar tarafımıza ulaştı” denildi.

"BASKIYLA İMZA ALINDIĞI" İDDİASI

Ankara’da ikinci baronun kurulması için 2 bin imzaya ulaşılamaması nedeniyle kamudaki avukatlar ve hukukçu akademisyenlerden baskıyla imza alındığı iddiası Kamu Denetçiliği Kurumu’na taşındı. Ankara Barosu kuruma yaptığı başvuruda, avukatlara baskı yapıldığı iddiasının incelenmesini isteyerek, “Tüm bakanlıklara yazı gönderilerek konuyla ilgili hassasiyetimiz dile getirilmiş, bünyelerinde veya bağlı kamu kuruluşlarında çalışmakta olan kamu avukatları ve dışarıdan sözleşme ile çalışan avukatlara herhangi bir baroya katılmak için tavsiye ve telkinde bulunulup bulunulmadığı hususu ile ilgili bilgi edinme başvurusu yapılmıştır” dedi.