Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ithal bitki ve çiçek ekimine son vermesinin ardından yerli üretimi teşvik amaçlı yeni bir uygulamaya imza atıldı. Daha önce yerli üreticiye yem bitkisi tohumu dağıtan ABB, arazisine lavanta fidesi ekmek isteyen herkese lavanta dağıtacağını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Başkent’te ithal bitki ve çiçek ekimine son vermesinin ardından yerli üretim çalışmaları ve yerli üreticilere teşvik projelerine hız verildi. Belediyesi yüzde 50’si hibe, yüzde 50’si çiftçi katkı payı ile Başkentli lavanta üreticilerine lavanta fidesi desteği sağlayacak. En az 1 dekarlık en fazla 10 dekarlık alana kadar arazisi olan vatandaşlara sonbahar aylarında lavanta fidesi dağıtımı yapılacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Fide temini konusunda zorlanan lavanta üreticilerini de unutmayan Büyükşehir Belediyesi, sonbahar aylarında 1 dekardan 10 dekara kadar alana sahip herkese lavanta fidesi dağıtacak. Çiftçinin ve yerli bitki üreticilerinin alternatif ürün çeşitliliğine yönelmesini de amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, lavanta fidesi için ön kayıtları almaya başladı.