Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yarın Anadolu Meydanı’nda yapılması planlanan Newroz mitingi valilik tarafından yer değiştirildi. Newroz Bahçelievler Anıt Park alanında saat 12.00’de yapılacak.

MA'da yer alan habere göre; Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri “Eşitlik, Adalet, Barış Özgürlük” şiarı ile Anadolu Meydanı’nda yapılmak istenilen Newroz mitingine bir gün kala Ankara valiliği tarafından Newroz alanın yeri değiştirildi.  Newroz yerin ve saatinin değiştirilmesine “pandeminin yayılması” gerekçe gösterildi.  Valiliğin yer değişikliğine ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü binalarında basın toplantısı gerçekleştirdi.  Toplantıda konuşan HDP İl Örgütü Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, valiliğin kararına ilişkin partilerinin verdiği dilekçeyi paylaştı.

YER DEĞİŞİKLİĞİNE TEPKİ

Miting alanı olarak talep ettikleri Anadolu Meydanı yerine Bahçelievler Anıt Park alanının belirlendiğini söyleyen Sinemillioğlu,  Newroz’a bir gün kala valiliğin yer değişikliğine gitmesine tepki göstererek,  Anadolu Meydanı’nda sağladıkları güvenlik ve sağlık tedbirlerine ilişkin program ve planlarının da boşa çıktığını söyledi.

‘TÜM SORUMLULUK VALİLİĞİNDİR’

Sinemillioğlu, Emek ve Demokrasi Güçleri olarak valilik tarafından yer değişikliğine ilişkin valiliğe verdikleri dilekçeyi kamuoyu ile paylaştı. Emek ve Demokrasi güçlerinin valiliğe verdikleri dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Kişi başı 8 metre kare alana 1 kişi bulundurmak kaydıyla 21.03.2021 tarihinde Bahçelievler Anıt Park alanında düzenlenebileceğine ilişkin kararınızdan ivedilikle dönerek; Toplum güvenliği ve sağlığı ile güvenlik tedbirlerinin kolaylıkla sağlanabileceği bir miting alanı olan Tandoğan meydanında Newroz Mitinginin düzenlenmesine karar verilmesini yukarıdaki sözünü ettiğimiz kaygı ve gerçekleşmesi muhtemel tehlikelerin göz önünde bulundurularak, talep etmemiz kaçınılmaz olmuştur. Kabul edilmemesi durumunda doğabilecek her türlü istenmeyen sonuca ilişkin uyarı görevimizi yaptığımızı düşünüyoruz. Toplum güvenliği ve sağlığını gözetme ve koruma yükümlülüğünüzü hatırlatarak tüm sorumluluğun Sayın valiliğinize ait olduğunu hatırlatıyoruz” Sinemillioğlu son olarak, Newroz mitinginin yarın saat 12.00’da Bahçelievler Anıt Park’ta yapılacağını belirterek, katılım çağrısında bulundu.